четвер, 22 жовтня 2009 18:08

Тимошенко мріє створити 30 фільмів про українські перемоги

Автор: фото з сату tymoshenko.com.ua
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко 20 жовтня відвідала Острозьку академію на Рівненщині
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко 20 жовтня відвідала Острозьку академію на Рівненщині

Розум, інтелект і висока культура — ось запоруки конкурентоспроможності України в сучасному світі, на думку Юлії Тимошенко. Про це вона заявила під час спілкування з викладачами та студентами Національного університету "Острозька академія" на Рівненщині, який голова уряду відвідала цього тижня.

Найстаріший вищий учбовий заклад України був заснований 1576 року князем Костянтином Острозьким. Таке враження, що стіни Академії досі несуть у собі подих людей, з якими пов"язана її історія — українських учених, релігійних діячів, просвітителів: Дем"яна Наливайка, Герасима Смотрицького, Івана Федорова тощо.

Але день на Рівненщині для Юлії Тимошенко розпочався більш буденними, та не менш приємними справами — вона взяла участь у відкритті реконструйованого 30-кілометрового відрізку дороги Київ–Чоп. І якістю покриття, і роботою генерального підрядника — турецької компанії — прем"єр залишилася задоволеною. Усі зауваження з боку уряду були враховані — облаштовані узбіччя, зроблені переходи тощо.

Тимошенко відзначила, що більшість працівників на об"єкті були українцями. Тобто будівництво дороги сприяло створенню близько 600 робочих місць. А голова Корецької райдержадміністрації, на території якої йшло будівництво, Руслан Сивий повідомив: до місцевого бюджету надійшло близько 1 млн грн, а до бюджетів усіх рівнів — близько 4 млн грн.

— Незважаючи на кризу, в Україні продовжують будувати, і це приємно. Фактично, кожного дня здають подібні об"єкти. Країна працює, і я прошу вас — не вірте в песимістичні сценарії, які озвучуються в засобах масової інформації, — каже Юлія Тимошенко, звертаючись до людей. Вона відзначила, що траса Київ–Чоп є частиною стратегії України щодо збільшення транзитних можливостей. Повністю її завершити планують до Євро-2012.

Дорога від Корця до Острога явно поступається якістю новозбудованій ділянці траси. Поки що. Але всі можливі незручності на шляху прем"єра компенсувала тепла зустріч в Академії.

Голова уряду урочисто відкрила виставку сакрального живопису художника Юрія Нікітіна та художника-реставратора Миколи Бендюка у комплексі художньої галереї університету.

Згодом, спілкуючись зі студентами, Юлія Тимошенко заявила, що навіть сам факт навчання у закладі з такою історією для кожного з них є визначним:

— Я пройшлася вашими коридорами і відчула дух, інтелект і силу нації.

У порівнянні з цим усе, що відбувається в українській політиці, — дріб"язок

Прем"єр-міністр розповіла про свої нещодавні поїздки до Риму та Єрусалиму, відвідання святих для християн місць і зустрічі з Папою Римським Бенедиктом ХVI та Патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ:

— У порівнянні з цим усе, що відбувається в українській політиці, — дріб"язок.

При цьому Юлія Тимошенко висловила впевненість у тому, що з сьогоднішнього хаосу в країні обов"язково народиться порядок:

— Так завжди буває. Я переконана, що місія України — бути джерелом духовності, і не тільки для себе.

Прем"єр-міністр заявила, що мріє про створення серії з близько 30 художніх фільмів про українську історію із залученням найкращих світових фахівців. Про це вона сказала, відповідаючи на запитання, чому в Україні тепер історична пам"ять народу формується на минулих поразках і невдачах:

— Потрібно історію подавати не вибірково, не тільки те, де сум і плач, а ще й перемоги, — зазначила Тимошенко. — Такої історії в нас більш ніж достатньо. Прикладом цього є створення і діяльність Острозької академії.

У навчальному закладі оголосили про присвоєння Юлії Тимошенко звання почесного академіка. Відповідну постанову академічної ради зачитав ректор університету Ігор Пасічник.

Пролунало під час зустрічі й таке запитання: чи візьме Юлія Тимошенко під свій патронат Острозьку академію, якщо переможе на президентських виборах? Прем"єр відповіла, що долучитися до розбудови такого університету буде для неї великою честю.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко мріє створити 30 фільмів про українські перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути