вівторок, 10 листопада 2015 05:15

"Саакашвілі перетворив Грузію на країну з чудовими будинками і бідними громадянами"

Валовий внутрішній продукт Грузії на душу населення торік становив $4,3 тис. Це дещо більше, ніж в Україні, де він $2,98 тис.

Про це у своєму блозі 5 листопада пише бізнесмен Геннадій Балашов, 54 роки: "Це говорить про невисокий рівень життя в Грузії. Команда Міхеіла Саакашвілі (екс-президент Грузії, зараз — голова Одеської обласної держадміністрації. — "ГПУ") провела економічні реформи. Міжнародні фінансові організації накачали країну грошима. Та увага світу не зробила грузинів такими ж багатими, як населення Гонконгу або Сінгапуру. Тож грузинський тип реформування небезпечний для України, бо не зробить українців заможними. Саакашвілі перетворив Грузію на країну з чудовими будинками і бідними громадянами. Боюся, щоб Україну не спіткала та сама доля".

— Навряд чи грузинські реформатори зможуть нам у чомусь допомогти. Звісно, успішні моменти з тамтешнього досвіду варто використати, пристосовуючи його до українського сьогодення. Мова про реформи в Міністерстві внутрішніх справ, Мін'юсті й на митниці, — говорить політолог Віталій Бала, 50 років. — Та зміни маємо проводити самотужки. Тим більше, що між Україною і Грузією є суттєва різниця. Річ не лише в території та кількості громадян, а в структурі економіки. Якщо в Україні не буде забезпечено високих соціальних стандартів, всі інші реформи виглядатимуть дивно. Потрібно змінити правила гри. Мають бути соціальні ліфти. На ключові посади варто призначати людей за конкурсами. Влада повинна долучати до роботи фахівців, готових проводити зміни. А не тих, які бігають і кажуть, що все можуть. Маємо менше вірити тим, хто багато обіцяє. Є думка, що якби нам не давали гроші з Заходу, то ми би швидше проводили реформи. Це правда.

Зараз ви читаєте новину «"Саакашвілі перетворив Грузію на країну з чудовими будинками і бідними громадянами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути