четвер, 10 травня 2007 19:40

Потрібні чесні й законослухняні депутати

 

Депутатська недоторканність в цивілізованих країнах означає захист від політичних переслідувань під час виконання своїх повноважень. В Україні ж вона перетворилася на засіб уникнення народними обранцями будь-якої відповідальності за свої дії, навіть кримінальні злочини. Опитування свідчить, що переважна більшість людей це розуміє.

— Невіра в чесну поведінку й законослухняність народних депутатів дуже велика, — каже президент КМІС Валерій Хмелько, 67 років. — Люди хочуть, щоб вони відповідали перед законом так само, як і усі. А парламентарії часто ним нехтують.

Опозиційні партії цілеспрямованіше критикують діяльність Верховної Ради і доводять до своїх виборців більше інформації про непривабливу поведінку депутатів різних фракцій. Тому їх прихильники налаштовані радикальніше, вважає соціолог. А КПУ і Партія регіонів входять до правлячої коаліції, тож частина їхніх виборців коливається — досить великим є бажання захистити "своїх".

Зараз ви читаєте новину «Потрібні чесні й законослухняні депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути