Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 00:30

Політичні переслідування зупиняють євроінтеграцію України

 

Саміт Україна-Євросоюз пройде в Києві 19 грудня. На ньому сторони планували схвалити текст Угоди про асоціацію, в яку входить також Угода про зону вільної торгівлі.

Парафування може не статися, бо українська влада не бажає припинити політичні переслідування в країні, вважає науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, 38 років.

— Причина різних поглядів на терміни її парафування лежить за межами документа — у справі ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, — пояснює експерт.

— Для європейців важлива коректність політичної конкуренції. Ув'язненням Тимошенко президентська команда переступила цю червону лінію, від чого європейці не раз застерігали.

Євросоюз не хоче робити подарунок Банковій — парафувати угоду, коли та демонструє принципову впертість у питаннях недотримання демократичних норм.

У понеділок до Києва приїжджав комісар Євросоюзу з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле. Це був останній візит чиновника з Європи перед самітом. Фюле не мав якихось повноважень, щоб вплинути на українську владу і цим сприяти процесу євроінтеграції України. Але він провідав Юлію Тимошенко у слідчому ізоляторі. Це ще один сигнал Банковій — політичні переслідування зупиняють процес євроінтеграції України.

У кожній країні Євросозу є противники нашої євроінтеграції. І головна помилка української влади — вона сама дала підстави для критики наших прагнень приєднатися до ЄС. При цьому команда Януковича ще й прагне перекинути на європейців відповідальність за провал парафування.

Зараз ви читаєте новину «Політичні переслідування зупиняють євроінтеграцію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути