пʼятниця, 13 січня 2017 07:00

Партія Саакашвілі опинилася на межі розвалу

— У партії вже немає єдності. Вона перебуває на межі розвалу. Коли люди не вітаються одне з одним, це означає, що є фундаментальні проблеми, — каже 41-річний Ґіґі Угулава, один із лідерів грузинської опозиційної партії "Єдиний національний рух". Її 2001 року заснував екс-­президент країни Міхеіл Саакашвілі.

Угулава не підтвердив, що найближчим часом партія офіційно розділиться на дві — прихильників Саакашвілі та інших. Нинішні її лідери вимагають обрати нового голову ЄНР і відсторонити громадянина України, колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі від партійної діяльності в Грузії.

Група лідерів ЄНР має 12 січня зробити заяву про вихід із партії, пишуть засоби масової інформації.

У жовтні торік у країні відбулися парламентські вибори. Перемогла партія влади "Грузинська мрія". Міхеіл Саакашвілі поклав відповідальність за поразку ЄНР на чинних лідерів політсили. Один із них, Давид Дарчіашвілі, вже тоді заявляв: через втручання Саакашвілі партія розкололася.

Одразу після виборів екс-президент зажадав від обраних за партійним списком "Єдиного національного руху" депутатів парламенту скласти мандати. Його вимогу проігнорували.

Зараз ви читаєте новину «Партія Саакашвілі опинилася на межі розвалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути