вівторок, 11 вересня 2007 16:21

Нардепам слід подякувати за програш

Товариський матч, який зненацька зіграли в Києві команди розпущених парламентів України та Польщі, привернув увагу не самим фактом свого проведення, не тим, що за цим стояло та з якою політичною чи пропагандистською метою це було задумано й зроблено.

Уразив результат. Польські депутати вщент розгромили наших із рахунком 6:1! Нечувано — ми ж бо перемагаємо у футбол у всіх категоріях, окрім справжнього. Ми ж серед перших у світі серед футболістів-інвалідів, футболістів-студентів, футболістів-бомжів тощо. А депутати програли. Як так?

Років 15 тому мені самому як депутатові міської ради довелося зіграти у футбол за її команду. Міськради Тернополя, Львова, Рівного, Луцька та ще кількох міст провели тоді між собою турнір, у якому перемогли тернополяни. А перемогли тому, що за їхню команду під виглядом депутатів зіграло кілька справжніх футболістів. Депутати ж з інших міст бігали, як лохи, самі. І я у тому числі.

Із Верховною Радою таке не проходить. Тут "підстави" можливі хіба що через Конституційний суд. А без "підстав" наша депутатська команда виявилася на футбольному полі абсолютно непідготовленою й безпорадною.

Депутати ж з інших міст бігали, як лохи, самі

Те ж саме було б у разі, якби за Україну у відповідних змаганнях грали справжні, а не підставні студенти, пожежники, міліціонери та податкові інспектори. Гадаю, що тоді їхні результати не приносили б оберемків медалей, як тепер. А були б ще гіршими, ніж у справжніх футболістів.

Тому нашим нардепам слід подякувати за чесність і відкритість на футбольному полі. За те, що вийшли й показали, що нічого у футболі не можуть. Може, скористатися моментом, поки всі політики перед виборами хочуть бути чистими, чесними та відкритими? Почистити з такої нагоди наші численні збірні з різних видів спорту, укомплектовані майже виключно "підставами". Щоб за прикладом депутатів честь своїх банків, компаній, райвідділів, університетів і так далі захищали справжні службовці, міліціонери, лікарі та студенти.

Звісно, після цього у нашому спорті стане менше "перемог". Зате це стане справді спорт, який цікаво буде не лише дивитися, а в якому можна буде змагатися самим. Як депутати Верховної Ради п"ятого скликання.

Зараз ви читаєте новину «Нардепам слід подякувати за програш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути