вівторок, 24 квітня 2007 14:20

Найсильніші тепер жінки

Колись важка атлетика була для нашої країни одним із найбільш "медалемістких" (був такий термін) видів спорту. Майстри "залізної гри", як називали у ті роки важкоатлетів-штангістів, практично гарантовано привозили з усіх змагань золоті нагороди. Чемпіонів у абсолютній ваговій категорії, яких прийнято було іменувати не інакше як "найсильнішими людьми планети", знав тоді практично кожен.

На жаль, перемоги українських абсолютних чемпіонів із важкої атлетики в минулому. Залишається лише згадувати імена спортсменів Леоніда Жаботинського із Запоріжжя, Султана Рахманова із Дніпропетровська, Анатолія Писаренка з Києва, які у різні часи були світовими чемпіонами. Зате тепер у нас є абсолютна чемпіонка.

На чемпіонаті Європи, що завершився позавчора у Франції, українка Ольга Коробка стала найкращою в абсолютній ваговій категорії, набагато випередивши конкуренток. І взагалі, із чотирнадцяти нагород, які здобули українці на цих змаганнях, дванадцять (зокрема й усі чотири золоті медалі) на рахунку жінок.

А ви спробуйте їм заборонити цим займатися

Як це зазвичай буває, спортивний результат підтвердив загальну тенденцію. Найсильніші у нас тепер жінки. І не тільки у спорті. Практично в усіх сферах життя вони вже давно випереджають чоловіків своєю працелюбністю, самовідданістю і послідовністю у досягненні мети.

Повертаючись до спорту найвищих досягнень, легко підтвердимо це одним лише поглядом на спортивні арени. У складах провідних українських футбольних та баскетбольних команд (чоловічих, ясна річ) все більше стає іноземців, сильніших за українських гравців. Інакше їх би ніхто не запрошував. Серед жіночих команд такої тенденції немає, і навряд чи вона коли-небудь з"явиться. Наша жінка — найсильніша у світі! Або майже найсильніша. Принаймні, якщо порівняти результати чоловічих та жіночих команд. Практично всюди, від лижного бігу до тої ж самої важкої атлетики, жіночі команди останнім часом досягають більш серйозних результатів.

Кілька років тому в розмові зі згаданим вище екс-чемпіоном світу Анатолієм Писаренком я запитав про доцільність проведення змагань із важкої атлетики, боротьби та боксу серед тендітних жінок. На що прославлений чемпіон відповів: "А ви спробуйте їм заборонити цим займатися". І справді, хто зупинить нашу жінку в її прагненні до мети? Якщо для цього навіть треба послати суперницю в нокаут, зробити їй майстерну підніжку чи підняти важелезну штангу.

На відміну від жінок із розвинутих країн, які захищають свої права демонстраціями та іншими акціями, українки просто беруть все на себе. І роблять це з честю, краще за чоловіків. Не знаю, чи можемо ми пишатися могутньою Ольгою Коробкою, як пишалися колись могутнім Леонідом Жаботинським? Власне, чому б і ні. Хіба наші жінки не найсильніші?

Зараз ви читаєте новину «Найсильніші тепер жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути