вівторок, 16 травня 2017 07:05

"НАБУ фальсифікуватиме нові підозри проти мене"

Колишній народний депутат 56-річний Микола Мартиненко прогнозує, що керівники Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і Гізо Углава висуватимуть йому нові фейкові підозри й вигадуватимуть нові піар-приводи, оскільки справа проти нього розвалилася.

Про це екс-депутат заявив після засідання Апеляційного суду міста Києва. Він залишив без задоволення скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й підтвердив рішення першої інстанції про взяття Миколи Мартиненка на поруки.

— Справа розвалилася, оскільки є сфальшованою. Тому НАБУ і САП придумуватимуть нові підозри, спекулюючи антикорупційною тематикою. НАБУ повністю контролює група Саакашвілі, яка втекла з Грузії. Ситник і Углава працюють на дострокові вибори Ради. Вони приватизували бюро та фабрикують щодо мене справи з політичних мотивів. Хотіли спровокувати розвал коаліції й запустити механізм перевиборів парламенту. А потім самі підуть до Ради за списком партії Саакашвілі, — каже Микола Мартиненко.

— Як показує опитування центру Разумкова, рейтинг політсили Саакашвілі — менш як 1 відсоток. Тому намагаються піаритися за допомогою НАБУ. Показувати, які вони "антикорупціонери". Краще поїхали б у Грузію й розкрили свою корупцію. Саакашвілі перебуває під кримінальною статтею, за якою йому світить 14 років. І Сакварелідзе там, і Углава. Чому вони не поїдуть у Грузію? Я не боюся тут стояти перед судом і перед слідством.

За півтора року гучних заяв про "справу Мартиненка" керівники НАБУ та САП опинилися в глухому куті. А після провалу мого безпідставного арешту вони втратили головний піар-козир. У них не вийшло телекартинки — НАБУ затримує людину, яка навіть не думала ховатися. А Ситник і Углава під аплодисменти Саакашвілі вішають собі на груди медаль "За відвагу", — додає Микола Мартиненко.

Він нагадав, що визнати особу винною у скоєнні злочину, згідно зі статтею 62 Конституції, може тільки суд, а не НАБУ чи САП:

— Порука стосується лише виду запобіжного заходу, а не оцінки наявності чи відсутності вини. Натомість НАБУ та САП результат своєї роботи зводять до піару на затриманні. Хоча я півтора року тому добровільно відмовився від депутатського імунітету й нікуди не втікав.

За його словами, НАБУ та САП і надалі намагатимуться фальсифікувати нові справи, висуваючи чергові підозри:

— НАБУ у відчаї. Ситник та Углава за підтримки Спеціалізованої антикорупційної прокуратури висмоктують із пальця інформаційні приводи на зразок звернення до суду про арешт мого майна. Хоча з процесуальної точки зору це ні на що не впливає. Також керівники НАБУ планують у порушення закону вкидати в ЗМІ вирвані з контексту процесуальні документи. Ситник коментує деталі мого допиту, хоча юридично не має права це робити.

Микола Мартиненко заявив, що рівень ­абсурдності в роботі НАБУ і САП зашкалює. Як приклад екс-нардеп навів вимогу САП арештувати його на тій підставі, що він дав раніше інтерв'ю сайту "Цензор":

— Якщо НАБУ і САП говорять неправду, то я маю повне право сказати публічно, що це — неправда. Такі обвинувачення показують, це в них останні докази проти мене.

Зараз ви читаєте новину «"НАБУ фальсифікуватиме нові підозри проти мене"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути