середа, 08 червня 2011 08:00

Липові пільговики знову підуть у вузи

 

За два роки довіра до зовнішнього незалежного оцінювання зросла на 4% — до 45,9%. Іще вищий рівень підтримки ЗНО серед тих, чиї родичі або близькі були абітурієнтами, – 57,3%. Такі результати соціологічного дослідження, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" у квітні.

— Цьогорічна система вступу не відрізняється від минулорічної — середній бал атестату плюс результати ЗНО, — каже проректор університету "Україна", професор Валерій Бебик, 52 роки. — Так само залишилися проблеми липових пільговиків при вступі. Якщо хтось робить фальшиві довідки інвалідів або чорнобильців, то хай ним займається Служба безпеки. Попередній міністр Іван Вакарчук казав, що проведе перевірку і всіх повиключає. Жодного липового пільговика не виключили з фальшивою довідкою. І так само є за Дмитра Табачника.

Прозорішою мала би стати процедура зарахування. Корупційна складова вбачається у процедурних моментах. Випускники склали тести, отримали середній бал у школі. Але хтось принесе у приймальну комісію оригінал атестата раніше, інший подасть пізніше. І тут починаються ігри — тому не подзвонили, там невчасно чи неправильний рейтинг вивісили на сайт. Абітурієнт гляне, що має 130 балів, і не подає атестат. А потім виявляється, що це помилка, що він таки був у десятці найкращих, але хтось інший уже приніс атестат і вже зарахований. З юридичної точки зору, те, що вивішується на сайті, не є засобом комунікації. На сайт до суду подати не можна і пожалітися нікуди.

Зараз ви читаєте новину «Липові пільговики знову підуть у вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути