вівторок, 17 липня 2018 07:05

"Інтер" продовжить показувати антиукраїнські програми

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканал "Інтер" на 4 млн грн. Але продовжила йому ліцензію. Керівництво каналу не погоджується з рішенням і обіцяє судитися.

На концерті до 9 травня на "Інтері" ведучий казав, що українці не можуть "дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців". Нацрада призначила каналу позапланову перевірку.

— З огляду на суспільний резонанс і зухвалу поведінку власників "Інтера", це — м'яке покарання. Вони неодноразово отримували попередження про неприпустимість поширення ворожого контенту, — говорить політолог 41-річний Михайло Басараб. — Продовження ліцензії взагалі не відповідає суспільному запиту. Йде врозріз із заявами владних політичних сил. Вони неодноразово висловлювали своє обурення діяльністю "Інтера". Ліцензію продовжили, канал і надалі поширюватиме антиукраїнський, радянський контент. Сприятиме таким чином суспільній кон­фронтації. "Інтер" — це ретранслятор кремлівських легенд і позицій.

Власниками каналу є Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ. Останній під присягою у Віденському суді говорив, що навесні 2014 року зустрічався з Порошенком, коли той ще не був президентом. Прихильне ставлення Порошенка до них і діяльності "Інтера" може бути наслідком укладених тоді домовленостей.

"Інтер" не критикує відкрито президента. Але це не означає, що він не дискредитує інститут держави в очах українців. В адміністрації Петра Олексійовича не розуміють, що, закриваючи очі на існування таких каналів, шкодять собі. Руйнують імідж влади й державних органів в очах громадян.

Бездіє й Служба безпеки. Робота телеканалу "Інтер" перебуває не стільки в компетенції Нацради з питань телебачення, скільки в СБУ. Вона давно мала б зайнятися проросійськими засобами масової інформації.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" продовжить показувати антиукраїнські програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути