вівторок, 24 червня 2008 16:34

Інфляція турбує українців найбільше

 

Уперше за останні кілька років українці найбільше стурбовані ростом цін та інфляцією.

— Зараз люди як ніколи відчувають уплив інфляції на своїй кишені, — каже заступник директора компанії "Ресерч енд Брендінґ Ґруп" Марина Касьян, 29 років. — Найбільше зростання цін хвилює жителів південного сходу країни.

Керівник Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, 43 роки, наголошує, що з інфляцією кожен українець стикається щодня у своєму приватному житті: коли купує продукти в магазині чи на базарі, коли протягом року відкладає гроші із зарплати на літній відпочинок, а потім нікуди не їде. Бо його заощадження суттєво зменшуються внаслідок зростання цін і падіння курсу долара.

Проблему системи охорони здоров"я Марина Касьян називає такою, що традиційно хвилює людей. Особливо потерпають від поганої якості медичного обслуговування жителі центру та південного сходу країни. Незадоволені й високою вартістю медичних послуг.

Проблема ж безробіття найбільше дошкуляє тим, хто живе в західноукраїнських областях. На південному сході і в центрі країни вона не така гостра.

— У промислових регіонах і столиці більше робочих місць, — пояснює Касьян.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція турбує українців найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути