пʼятниця, 02 листопада 2018 05:05

"Доки в людей батареї холодні, чиновники не повинні сидіти в теплі" — Олег Ляшко

Автор: Осман Карімов
  Олег Ляшко: ”Штучне підвищення тарифів — це результат таємної змови президента, уряду та Міжнародного валютного фонду”
Олег Ляшко: ”Штучне підвищення тарифів — це результат таємної змови президента, уряду та Міжнародного валютного фонду”

Майже дві тисячі людей з усіх куточків України вийшли під Кабмін на заклик Олега Ляшка, щоб сказати "ні" підвищенню тарифів на комуналку. "Стоп тарифам!" — під таким гаслом відбувся протест.

— Ми не хочемо обирати між тим, щоб зігрітися, полікуватися чи поїсти. Ми хочемо запитати в чиновників: як прожити на 1,5 тисячі гривень пенсії і 3 тисячі гривень зарплати і при цьому заплатити за комуналку? — жалілися люди, більшість із яких — пенсійного віку.

Виступаючи перед мітингувальниками, Олег Ляшко наголосив: штучне підвищення тарифів — це результат таємної змови президента, уряду та Міжнародного валютного фонду.

— Влада розповідає, що альтернативи підвищенню цін на газ немає. Альтернатива є. Її пропонує наша команда. Це зниження цін на газ, перерахунок заробітних плат, підвищення пенсій, інвестиції в економіку, нові робочі місця, дешеві кредити для національного виробника. Щоб торгувати не сировиною, не землею, не націо­нальними інтересами, а готовою продукцією. Тим, що виготовляємо. Тому сьогодні ми по всій Україні збираємо мітинги, щоб сказати "ні" грабіжницькій політиці президента Порошенка і його влади. "Ні" підвищенню цін на газ, "ні" знеціненню зарплат і пенсій українців, "ні" підвищенню цін на комуналку, ліки та продукти харчування, — каже Ляшко.

До участі у заході долучилися і представники Полтавщини.

— Я вважаю неможливим підвищення тарифів на газ за рахунок того, що влада є бездіяльна й особисті промахи та корупцію перекладає на плечі простих людей, — каже виконувач обов'язків голови Полтавської територіальної організації РПЛ Дмитро Кавунник. — У нас є власні родовища газу для видобутку в достатній кількості для потреб населення. Беззуба влада не повинна за рахунок своєї бездарності знищувати простих людей. Підняття тарифів є можливим тільки після реальних підвищень заробітної плати та пенсії, а не навпаки.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію до уряду. Серед вимог — зниження ціни на газ, повернення права на субсидії всім, хто їх потребує, збільшення соці­альної норми споживання газу до 2,4 тис. куб. на сезон, встановлення лічильників за держрахунок, проведення масштабної енергомодернізації і найголовніше — підвищення зарплат і пенсій українцям. Лідер Радикальної партії відніс документ особисто прем'єру. Зайшовши до кабінету Володимира Гройсмана, Олег Ляшко зазначив, що там дуже тепло. А доторкнувшись до батареї — ледь не обпік руку.

— Ви сьогодні керуєте країною. Так от, зробіть так, щоб були теплі лікарні, школи й дитсадки. Бо, коли теплий кабінет в уряді, а лікарня холодна — щось не так з управлінням. Нам не треба Африка в чиновницьких кабінетах — зробіть тепло людям, — закликає Ляшко Гройсмана.

Про зустріч із керівником уряду лідер Радикальної партії відзвітував перед мітингувальниками. Пообіцяв продовжити боротьбу за їхні права, якщо уряд не виконає всі вимоги.

Зараз ви читаєте новину «"Доки в людей батареї холодні, чиновники не повинні сидіти в теплі" — Олег Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути