Міністерство економіки України заявило, що у травні, порівняно з квітнем, ціни збільшилися на 1,3%. А молоко, сир, яйця, олія, овочі й цукор подешевшали. Чи помітили ви це?
Лідія Барченкова, 80 років, пенсіонерка, Херсонська область:
— Сьогодні ходила на базар, купила півтора кілограма свіжої баранини по 35 гривень. Свинину та яловичину продають по 35–40. Овочі стоять на місці: помідори й огірки по 5–6 гривень, молода картопля — 3,50. Яйця в магазині по чотири, взимку були по шість. А олія, як була по 12–14, так і досі. На тому ж рівні і мука, й цукор. Ковбаси по 40–60 гривень. Сардельки трохи дешевші. Куплю, проварю — і їмо з дідом. Молочко дорожчає з кожним днем. Узимку 400-грамову баночку сметани купувала по 4,80, а зараз — по 7,80. Вчора приходила сваха, каже, що цукор дорожчатиме. Добре, що в мене є свій город.
Борис Безпалий, 54 роки, колишній народний депутат України, Київ:
— Я швидше відчув, що ціни не знизилися, а стабілізувалися. Це видно по городині, хлібу, пиву. Про товари довгострокового вжитку нічого не можу сказати — давно їх не купував.
Тетяна Пастушенко, 23 роки, менеджер із реклами, Харків:
— Зниження цін на продукти харчування я не помітила. Подешевшали хіба що овочі, та й то сезонні — помідори й огірки. Всі інше харчі дорожчають. Одяг і взуття — або на тому ж рівні, або трішки подорожчали. Також збільшилися тарифи на газ і воду.
Євген Нищук, 35 років, заслужений артист України, Київ:
— Зазвичай скуповуюся у "Великій кишені" раз на тиждень на 300–500 гривень. Падають ціни тільки на ранні фрукти та овочі — черешню, помідори, огірки, але повільніше, ніж у попередні роки. Щоправда, подешевшали деякі види побутової техніки. Коли купую одяг, то стараюся потрапити на розпродаж або сезонні знижки. Тоді вдається зекономити.
Коментарі