четвер, 26 червня 2008 18:31

Чи помітили ви зниження цін?

Міністерство економіки України заявило, що у травні, порівняно з квітнем, ціни збільшилися на 1,3%. А молоко, сир, яйця, олія, овочі й цукор подешевшали. Чи помітили ви це?



Лідія Барченкова, 80 років, пенсіонерка, Херсонська область:

— Сьогодні ходила на базар, купила півтора кілограма свіжої баранини по 35 гривень. Свинину та яловичину продають по 35–40. Овочі стоять на місці: помідори й огірки по 5–6 гривень, молода картопля — 3,50. Яйця в магазині по чотири, взимку були по шість. А олія, як була по 12–14, так і досі. На тому ж рівні і мука, й цукор. Ковбаси по 40–60 гривень. Сардельки трохи дешевші. Куплю, проварю — і їмо з дідом. Молочко дорожчає з кожним днем. Узимку 400-грамову баночку сметани купувала по 4,80, а зараз — по 7,80. Вчора приходила сваха, каже, що цукор дорожчатиме. Добре, що в мене є свій город.



Борис Безпалий, 54 роки, колишній народний депутат України, Київ:

— Я швидше відчув, що ціни не знизилися, а стабілізувалися. Це видно по городині, хлібу, пиву. Про товари довгострокового вжитку нічого не можу сказати — давно їх не купував.



Тетяна Пастушенко, 23 роки, менеджер із реклами, Харків:

— Зниження цін на продукти харчування я не помітила. Подешевшали хіба що овочі, та й то сезонні — помідори й огірки. Всі інше харчі дорожчають. Одяг і взуття — або на тому ж рівні, або трішки подорожчали. Також збільшилися тарифи на газ і воду.



Євген Нищук, 35 років, заслужений артист України, Київ:

— Зазвичай скуповуюся у "Великій кишені" раз на тиждень на 300–500 гривень. Падають ціни тільки на ранні фрукти та овочі — черешню, помідори, огірки, але повільніше, ніж у попередні роки. Щоправда, подешевшали деякі види побутової техніки. Коли купую одяг, то стараюся потрапити на розпродаж або сезонні знижки. Тоді вдається зекономити.

Зараз ви читаєте новину «Чи помітили ви зниження цін?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути