понеділок, 26 січня 2009 16:50

Бідні відчувають кризу гостріше

 

Науковий директор Центру соціальних експертиз Інституту соціології Юрій Саєнко, 72 роки, зауважує, що від соціально-економічних криз найперше страждають бідні. Оскільки в Україні 70% громадян можна віднести до незаможних, то й наслідки кризи відчуваються гостріше, ніж у розвинених країнах.

— Там зараз люди тримаються краще, бо основу суспільства складають громадяни із середнім достатком, — каже соціолог. — На українцях же погіршення ситуації позначається більше.

До того ж економічну кризу в Україні поглиблює політична. А влада замість формування консолідованої позиції з покращання ситуації загрузла в політичній боротьбі. Це додає громадянам песимізму.

— Держава має виробити стратегію, спрямовану на соціальний захист звільнених людей. А також на підтримку малого бізнесу, бо він швидше пристосовується до нових умов, — зазначає Саєнко. — Слід зменшити податки й адміністративні бар"єри, полегшити доступ підприємців до фінансових ресурсів. Пересічним громадянам раджу не панікувати, переглянути свої витрати і триматися. Щоб вижити, треба бути оптимістом.

Зараз ви читаєте новину «Бідні відчувають кризу гостріше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути