четвер, 07 лютого 2008 17:32

Як українці пережили сонячне затемнення

У четвер відбулося кільцеподібне сонячне затемнення. Воно співпало з початком східного року Щура. Кажуть, у такі дні люди почуваються зле, їх опірність хворобам знижується, зростає агресивність. То як ви пережили сонячне затемнення?



Микола Яремчук, 39 років, медик:

— Сплеску кількості хворих ми в цей день не спостерігали — ні по загальних захворюваннях, ні по побутових травмах, ні по госпіталізації. Але емоційний стан пацієнтів не такий, як завжди. Люди більш дратівливі, вимагають невідомо чого. Часто самі не можуть пояснити, що вони хочуть. Якась загальна неврівноваженість, схожа на легкий масовий невроз.


Вікторія Білозерцева, 40 років, прес-офіцер міліції:

— За останню добу в Києві не зафіксовано тяжких злочинів — пограбувань, убивств, зґвалтувань тощо. А пересічних правопорушень — як завжди. Не збільшилося й кількості дорожньо-транспортних пригод. Але я почувалася кепсько і якось некомфортно — боліло серце, "стрибав" тиск, з"явилося почуття незрозумілої тривоги. Стан був такий, що хотілося порвати когось на шматки.


Микола Михайлов, 76 років, пенсіонер:

— Якась хандра напала на мене в цей день. Сам не знаю, чого. Голова розколювалася, все розболілося, тиск бабуся поміряла, каже — упав. Ліг і гадаю собі: чи вже помирати час? А тоді стукнуло в мозок, що ще ж свою тисячу в Ощадбанку не отримав. А в мене аж шість на книжці. Ні, думаю, не здамся!



Наталія Погорецька, 46 років, астролог:

— З погляду астрології, вплив сонячного затемнення відчувається за два тижні до нього і триває три місяці після. У житті кожної людини відбуваються події, що не залежать від неї. Нервова система послаблюється, відчуття стають гострішими.


Євген Воронков, 48 років, психіатр:

— На людей, які не мають психічних захворювань, це практично не впливає. А от у схильних до містики з"являється почуття тривоги, напруженого очікування. Зрештою, у ці дні за допомогою до психіатрів звертаються стільки ж пацієнтів, як і зазвичай. Масові й тривалі реакції людей можливі тільки під час повного сонячного чи місячного затемнення. Тоді у одних виникає збуджено-піднесений настрій, у інших навпаки — пригнічення. Але це не патологія, а природна реакція організму на астрономічний феномен.

Зараз ви читаєте новину «Як українці пережили сонячне затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути