четвер, 05 квітня 2007 17:56

Як святкуватимете Великдень?

Наближається свято Воскресіння Христового. Приходить воно на тлі давно небаченої в Україні політичної агресії, несприйняття одним одного політичними таборами. Навряд чи все це сприяє думкам про Бога, безтурботному й радісному святкуванню Великодня. То як ви збираєтеся його відзначити?




Станіслав Аржевітін, 45 років,

народний депутат від "Нашої України":

— Зазвичай зустрічаю Великдень у рідному селі Колочава на Закарпатті. Там дуже глибокі релігійні традиції. Усю ніч перед Воскресінням палять колеса. Проте нині через політичну ситуацію не можу поїхати з Києва. Можливо, доведеться терміново збиратися.  Тому святкуватиму тут, у колі родини. Зараз я закінчую книгу про історію релігії в своєму селі за останні 500 років. Великдень дасть нам якусь паузу і можливість замислитися над тим, що робиться в країні.




Марія-Стефанія, 62 роки,

народна цілителька:

— Відзначатиму як завжди — з сім"єю. Підемо в церкву паски святити. Молитимусь, щоб Бог благословив нашу Україну, мою родину, весь народ на ті потреби, які ми маємо. Думатиму і про політику, бо це сьогодні наше життя. Все робиться за допуском Божим. Якщо нам посилаються якісь випробування, значить, так Господь визначив, і це піде нам во благо. Тому й проситиму в Господа дати людям, особливо можновладцям, мудрості й любові. Розуміння того, що вони відповідальні за нас перед Богом.




Юрій Болдирєв, 56 років,

народний депутат від Партії регіонів:

— На всеношну службу піду в церкву Святого пророка Іллі. Усе, що зараз відбувається в країні, не настроює на оптимізм, але буду думати про вічне. Бо Христос і спасіння душі — це вічне, а політична кон"юнктура — плинне. Тому пасхальна радість буде для мене незмірно важливішою за те, що відбувається в державі. Після розговіння поїду додому, відзначатиму Воскресіння Христове з родиною і друзями. Зараз при відсутності відповідальності у політиків одна надія на Христа. Сподіваюся, що він своєю жертвою спокутує і нашу вину, і вину тих, хто з нами не згоден і намагається переписати Конституцію.




Каріна Плай, 34 роки, співачка:

— Збираюся зробити подарунки всім своїм домашнім. Для цього вже купила чохольчики, схожі на писанки. Тепер думаю, що покладу туди кожному. Розвішаю на "грошове дерево". Одна моя знайома пече фантастичні паски, сама їх святить у церкві і приносить. Збираємося до церкви великою компанією. За відчуттями для мене Великдень таке ж свято, як і Різдво. З ними пов"язані дуже чисті й добрі почуття й надія. Звернула увагу на те, що львів"яни, які приїздили до Києва на Майдан, поїхали на неділю додому. Усі так втомилися від того, що відбувається, що стараються зачепитися за щось вічне й цінне. Тому люди святкуватимуть і будуть сподіватися на краще. Усі чекають для України такого ж дива, як воскресіння Христа.




Тарас Федюк, 52 роки,

письменник, цьогорічний лауреат Шевченківської премії:

— Щороку на Великдень наша родина об"єднується в Одесі. Я або син Олексій чи й усі разом ідемо святити паски й крашанки до церкви. Потім їдемо з друзями на дачу, де й відзначаємо. Але цьогоріч навіть не знаю, як буде. Оце бачив на Майдані мітинг "біло-голубих". Зараз це виглядає як фарс. Приїхали якісь нещасні й бідні люди, їх там "заводять"... Якийсь чолов"яга крикнув: "Разом нас багато, нас не подолати", та ніхто його не підтримав. Сподіваюся, до Великодня політична ситуація визначиться. Народ має право  сказати, кому він довіряє.

Зараз ви читаєте новину «Як святкуватимете Великдень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути