Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2015 20:00

В мережі скидаються на підручник української мови для Авакова
5

"Дональд Туск, який виступав українською, наштовхнув нас на думку. Приєднуйтеся! Усе просто - перепостіть це на своїй сторінці та напишіть, що жертвуєте ОДНУ копійку. І все", - написали в соцмережі видавці Брати Капранови.

Закликають подарувати українському держслужбовцю першого рангу навчальну книгу "Говорим и читаем по-украински: Русско-украинский разговорник".

 

Цей посібник авторства Світлани Лукач цьогоріч надрукувало видавництво Капранових "Зелений пес".

"Пропонований розмовник - довідковий посібник з формування навичок української мови, - йдеться в описі книги. - Довідник побудований за тематичним принципом і містить найчастіше вживані в щоденному побуті російські слова й українські відповідники; зразки ділового мовлення, слова ввічливості, типові помилки, зумовлені впливом російської мови, приклади вживання великої літери. ... Розмовник доповнений українсько-російським і російсько-українським словниками. Посібник призначений для російськомовних читачів, які бажають опанувати спілкування українською мовою".

Оскільки книжка коштує 43₴, а видавці пообіцяли зараховувати копійку за кожен репост, то пан російськомовний міністр отримає книжку в разі, якщо ініціатива набере 4300 поширень.

До речі, в мережі Facebook є група, в якій навчають української мови російською. Мовні правила в кожному дописі щедро ілюстровані прикладами типових помилок. Часто правила застосування слів показані на веселих прикладах сьогодення.

Зараз ви читаєте новину «В мережі скидаються на підручник української мови для Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути