понеділок, 08 серпня 2011 06:00

Зникла звернулася до батьків через інтернет

Черкаска Ілона Шитик, 23 роки, що зникла минулого року в Німеччині, виставила в інтернеті відеозвернення до програми "Жди меня", через яку її розшукують батьки. Запевняє, що надана про її зникнення інформація неправдива.

Запис розпочинається заставкою зі слів "життя", "чесність", "прощення", "повага", "довіра". Жінка з короткою зачіскою, у чорній блузці.

— Моя мати не захотіла слухати про те, що в мене всередині. Гроші, кар'єра, статус у суспільстві для неї важливіші. Коли мені було 15 років, вона пошила шкіряну коротку спідницю. Казала, якщо в тебе красиві ноги, ти знайдеш собі достойного чоловіка. Це була її мрія. Я носила прозорі майки і короткі спідниці з її благословіння. На мене всі дивилися, і я від цього страждала, — розповідає.

На тлі світлої стіни Ілона зачитує уривки з промови матері на програмі. Коротко відповідає.

— Моя мати хоче розвивати із себе жертву, щоб її жаліли. І якщо я вернуся до неї, вона не буде мене любити. То навіщо мені повертатися туди, де мені було погано? Вона вже вимучила мене своїм ниттям. І те, що в програмі "Жди меня" вона плаче, є театром. "Це була чужа людина. Зомбована і під контролем". — Ілона зачитує і показує кілька аркушів тексту з програми. — Якщо це так, тоді не чіпайте мене, залиште жити. Зараз у мене ясний розум.

2008 року Ілона поїхала на навчання до Технічного університету в місто Брауншвейг. Жила в гуртожитку. Із батьками щодня спілкувалася через скайп. Розповідала, що практику проходить у престижній фірмі, де її мали згодом взяти на роботу. Із літа 2009-го Ілона все рідше виходила на зв'язок із батьками і друзями.

— Між нами ніколи не було секретів, а торік у березні вона раптом попросила дати тайм-аут, — згадує 45-річна Надія Шитик. — Говорила з якоїсь дивної кімнати, наче лікарняної палати. Це була вже не наша Ілона, бо завжди була акуратна, а тут без макіяжу, в якійсь чорній блузці. На питання, де вона, відповіла: "Яка різниця?". Недоброзичливо заявила, що починає нове життя.

Ілона перестала спілкуватися із друзями та зникла, не забравши документ про практику на фірмі. Про все це Надія Шитик розповіла в передачі "Жди меня". Згодом на сайт програми написав чоловік, що бачив Ілону в квартирі його доньки. Опісля вона знову зникла. Шитикам допомагає приватний детектив із Москви Володимир Дьомін. Він вважає, що дівчина потрапила під вплив кримінальної організації, що зареєстрована як громадська або релігійна.

— Шахраї не лише розлучають із рідними, а роблять їх ворогами. Мовляв, від них усі неприємності. Завербованих використовують як безкоштовну робочу силу, для махінацій із кредитами й нерухомістю, — каже Дьомін.

 

"Казала, щоб одружився"

22-річного уманця Максима міліціонери знайшли в Херсоні. Чоловік пішов із дому 8 липня. Сказав, що переїхав на квартиру, і зник. Про це заявили, коли він не вийшов на роботу.

— Вихідних там немає, от директор і прийшов. Я не знала, що казати. Злякалася, де дівся онук, місця собі не знаходила. Додзвонитися не могла, мабуть, номер поміняв. Через три дні пішла в міліцію, — розповідає Алла Петришина, 72 роки. Вона виховувала онука.

Не розуміє, чому пішов від неї. Чекає, що повернеться.

— Я старалася для нього, він же моя кровинка. Казала, щоб одружився. Дівчинку до нас привів — жити є де.  Мені його не хватає.

 

Зараз ви читаєте новину «Зникла звернулася до батьків через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути