Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2012 06:30

Завдаток у ресторанах не повертають

— Замовила весілля в ресторані ще на початку травня. У червні внесли завдаток 3900 гривень. Потім була там на дні народженні, побачила, що сервіс жахливий: працює лише один повільний офіціант, який нічого не робить, немає приборів на столі, келихів для шампанського та вина, їжа була несмачна. Вирішила відмовитися, а хазяйка сказала, що не повертатиме залог. Що робити в таких випадках?

Запитує Юлія, 26 років, Черкаси

Коментує 30-річний Олександр Дячук, юрист з інспекції захисту прав споживачів:

— Завдаток — це зобов'язання, яке означає, що в цьому кафе ви будете святкувати весілля. Якщо ви його порушуєте, то завдаток не повертають. Щоб убезпечити себе від таких ситуацій, треба укладати договір. Усний договір доречний лише за умови "сьогодні на сьогодні", в інших випадках варто робити письмовий, прописувати всі нюанси. Можна зазначити, що ви даєте не завдаток, а аванс. Його повертають. Якщо людина домовляється усно, але має розписку про віддані наперед гроші, то можна спробувати повернути завдаток через суд. Але тут треба мати свідків, наводити переконливі аргументи, що сервіс справді поганий.

Зараз ви читаєте новину «Завдаток у ресторанах не повертають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути