четвер, 29 листопада 2007 17:43

У зоопарку поселили індійських фазанів

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Відвідувачі Черкаського зоопарку підгодовують лам шматками хліба. Тварини до людей звикли й сміливо простягають голови до рук
Відвідувачі Черкаського зоопарку підгодовують лам шматками хліба. Тварини до людей звикли й сміливо простягають голови до рук

Зі Львова та Миколаєва до Черкаського зоопарку, що в парку 30 років Перемоги, завезли фазанів, папуг, павичів, куріпок, декоративних курей. Деяких із них купили, решту обміняли в колег. Найдорожчі — фазани Еліота, які на волі живуть в Індії. Пару таких придбали у Львові за 250 доларів.

— Ми їх розводитимемо й продаватимемо, — каже заступник директора зоопарку 34-річний Владислав Склянко. — Пташенят купуватимуть по 200 доларів за пару. У виводку їх майже 10. Перших очікуємо вже навесні.

Утримання фазанів недороге. Вони їдять зернові суміші з пшениці, подрібненої кукурудзи та проса, черв"яків та новонароджених мишенят. Розводити мишей збираються в зоопарку. Раніше птахам їх не давали. Але без потрібного корму вони можуть захворіти.

Незабаром планують купити фазанів манал. Вони схожі на павичів, але маленькі. Пара коштує $500.

Нині почали облаштовувати вольєри для птахів. Замість подвійної клітки ставлять скло. Скільки коштів потрібно для цього, поки що не підрахували.

— Чим більше грошей, тим краще, — каже Склянко. — Через скляну загорожу відвідувачі краще бачитимуть птахів. Їм не дутиме, й не затікатиме вода.

Нині в зоопарку 70 видів тварин, зокрема бізони, лами, верблюди, леви, ведмеді, лисиці та єноти. Є 200 видів птахів —  декоративні фазани, кури, качки, голуби.

— Плануємо значно поновити зоопарк, — каже заступник директора. — Хочемо зробити вольєр "Українське подвір"я" з ручними тваринами. Діти зможуть їх гладити і годувати з рук. Буде в нас і скляне купольне приміщення з аква- й тераріумом. Гроші на утримання зоопарку виділяють з міського бюджету. Але ми можемо самі заробляти. Вчитися робити це після 20 років існування.

Зоопарк працює щодня з 10.00 до 16.00 (улітку з 9.00 до 19.00). Квиток коштує 3–6 грн. Телефон для довідок: (0472) 634 642.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку поселили індійських фазанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути