четвер, 04 вересня 2008 20:32

У Смілі робитимуть об"ємне морозиво

Перше в Україні об"ємне морозиво "Ле Жур" виготовлятиме в Смілі компанія "Еліт" під торговою маркою "Ажур". Лінії для виробництва новинки запустили на фабриці минулого місяця.

Морозиво випускають на обладнанні данської компанії "Тетра Пак". Лінія "Ролло фешн" спроектована для автоматичного безперервного наповнення та заморожування тривимірного морозива на паличці. Ця технологія дозволяє виготовляти об"ємний продукт будь-якої форми в замороженому соковому покритті — фруктовий лід, із наповнювачем із натуральних шматочків фруктів.

— В світі таких виробничих ліній лише дві. Першу встановлено в Норвегії. Друга — випущена фірмою "Тетра Пак" для компанії "Еліт". Це виключає можливість копіювання нового продукту, — розповідає директор Смілянської філії товариства "Еліт" Віктор Сосюра.

Морозиво у формі полуниці матиме три різновиди: пломбір із йогуртовим смаком зі шматочками полуниці у соковому покритті, у йогуртовій білій глазурі та в молочному шоколаді. Коштуватиме воно майже 6 грн. Продаватимуть його у супермаркетах та в роздрібних магазинах.

— Виробничі потужності підприємства дозволяють випускати до 150 тонн продукції на добу. На заводі максимально зменшений відсоток ручної праці. Новітні технології використання власних низькотемпературних складських приміщень, повна комп"ютеризація й автоматизація підприємства дозволяють виготовляти продукт, конкурентоспроможний не лише в Україні, а й за її межами, — додає Сосюра.

Зараз ви читаєте новину «У Смілі робитимуть об"ємне морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути