четвер, 26 серпня 2010 19:12

"У нас немає ні бажання, ні можливості труїти бродячих собак"

"Наша піврічна породиста собака захворіла. Нічого не їсть. В одній ветклініці сказали, що це тепловий удар. Призначили лікування. Не надто допомагало. А днями прийшли з роботи додому, а вона лежить і язик побілів. Ми її в таксі, поїхали до інших лікарів. Там зробили аналізи й ультразвукове обстеження. Сказали, що собака сильно травонулася. У нас на лікування вже пішло понад тисячу гривень. Возимо щодня на крапельниці. Лікарі кажуть, якби ще дві доби і врятувати б собаку було б неможливо. Сусіди чули, по місту вночі розкидають якусь речовину. Начебто так борються з бродячими псами. Але часто травляться і домашні. Невже це правда?".

Запитує подружжя Ткаченків із Черкас.



У комунальному підприємстві "Черкаська служба чистоти" кажуть, що ніякої отрути по місту не розкидали.

— У нас немає ні бажання, ні можливості труїти бродячих собак, — говорить 42-річний Олександр Тодосійчук, заступник начальника. — Років півтора тому було таке. Нині надходять  скарги щодо бродячих собак від людей і керівників організацій. Ми відловлюємо тварин за допомогою петлі, що кріпиться на кінці труби. Якщо собаки надто агресивні, тоді застосовуємо "шприцемет" зі снодійним. Трапляються випадки, коли люди, яких бродячі собаки знають, самі допомагають нам піймати тварину й посадити у машину. Вчора ми виїжджали до території Центру по боротьбі зі СНІДом. Виловили трьох собак. Передали їх у притулок. Його утримувати допомагає громадська організація "Друг". Там зараз перебуває близько 300 собак. У них є сайт із фотографіями тварин. Завдяки цьому багато людей забирають собак у села, організації — для охорони.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає ні бажання, ні можливості труїти бродячих собак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути