Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2010 16:50

"Сусідка продала таку малосімейку за 600 чи 700 гривень"

Автор: фото: Лариса КОЖУШКО
  У зруйнованих квартирах  будинку на вулиці Парковій в Єрках Катеринопільського району досі прописані люди
У зруйнованих квартирах будинку на вулиці Парковій в Єрках Катеринопільського району досі прописані люди

У вцілілому під"їзді 16-квартирної двоповерхівки на вул. Парковій в Єрках Катеринопільського району живуть дві сім"ї. Колись добротний будинок наполовину згорів і зруйнувався. Кажуть, що в неіснуючих уже квартирах досі прописані мешканці. Їм навіть листи несуть за цією адресою.

— Мені ця квартира від тітки перейшла, коли женився, — каже 29-річний Сергій Корнієвич. Він мешкає на першому поверсі. — Узяв жінку з двома дітьми. Тепер уже троє. Живемо гражданським браком. Топимо дровами.

— Спалили дом ще в кінці 90-х,— розповідає сусідка 49-річна Надія Александрова. — Жили в тій половині п"янички. І ходили до них такі самі. Нібито через включену електроплитку і загорілася їхня квартірка. Вночі це було. Пожарна загасила як змогла. Тепер скидають вину на вже покійного чудака, який клей для взуття на електроплитці варив. Заснув, а те вариво збігло й загорілося. А найбільше всі грішили на одного випивоху. Не раз його били. Він ще довго тинявся попід згарищем. Так і замерз якоїсь зими. Ніхто грузити труп на машину не хотів. Напевне, гидували. Селищна рада й поховала. Хоча в покійного десь жінка з малолітніми дітьми була. Досі в цих розвалинах живуть люди, тільки по документах. Ті, що померли, у наслєдство квартири нікому не передали. Одна бабця в Крим до дітей поїхала. Квартіру якимось бродягам доручила. Згодом діти її назад одправили. Може, що випити полюбляла. Приїхала, опинилась під тином. Квартіру розграбили. Через селищну раду її тоді у стардом устроїли.

Надія Вікторівна з чоловіком і дочкою перебралася в хату покійної свекрухи:

— Як дочка вийде заміж, то ми з чоловіком знову у квартиру повернемося. Піддержуємо її в хорошому стані. Житло вже хотіли купити, але не продаємо. Квартиранти набивалися, та я їх не хочу. Сусідка три годи тому продала таку малосімейку за 600 чи 700 гривень.

Двоповерхівка раніше належала вже неіснуючому підприємству — Звенигородським під"їзним коліям. Тепер усі квартири приватизовані. Грошей на відновлення будинку досі не знайшли.

— Ці стіни такі крепкі, що їх нішо не бере, — говорить Надія Александрова. — Кірпічину не так просто відірвати. Бивші жильці якось задумали розібрати, що осталось, та продати, так ми не дали. Може, цей дом колись восстановлять. Людям тепер жити ніде.

Зараз ви читаєте новину «"Сусідка продала таку малосімейку за 600 чи 700 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути