четвер, 18 березня 2010 16:36

Собак звозять у притулок

"Кожного ранку, йдучи на роботу по вулиці Смілянській, бачу величезну зграю собак. Вони гавкаючи бігають за машинами, мопедами і велосипедами. При мені один собака накинувся на діда. Недавно по вулиці Героїв Дніпра пес накинувся вже на мене. Відпустив ногу тільки після того, як я йому добре врізав. А якби це був не  дід, не я, а маленька дитина? Невже міська влада ніяк не може захистити жителів від надмірної кількості бродячих собак?

Запитує на черкаському форумі 23-річний черкащанин із псевдонімом whismar.


— Ситуація з безпритульними тваринами в Черкасах не гірша, ніж в інших містах, — каже заступник міського голови Андрій Дзюба.


— Працює спеціальна бригада. Щодня комунальники в середньому відловлюють по п"ять тварин. Виходить десь 100 собак на місяць. Раніше собак відстрілювали або труїли. Зараз їх відловлюють та розміщують у притулку тимчасового утримання, який збудували на території комунального закладу "Черкаська служба чистоти".

Зараз в притулку понад 250 тварин. Облаштовані спеціальні вольєри, добудовується медичний стерилізаційний центр. Розрахований притулок на 350–400 тварин.

— Здорових собак ми стерилізуємо і віддаємо людям. Найчастіше їх забирають для охорони об"єктів різні підприємства: будівельні компанії, приватні підприємці. Брали навіть для охорони в"язниці у селі Хутори. Хворих тварин присипляємо, — говорить Дзюба.

У Черкасах живе понад 3 тис. безпритульних собак, за попередніми підрахунками.

Зараз ви читаєте новину «Собак звозять у притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути