Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 18:21

Школи і дитсадки закрили

Через морози в області частково закривають школи. Сиділи вдома учні перших-четвертих класів у Чорнобаївському, Драбівському, Жашківському районах. Повністю були закриті школи в Тальному та Монастирищі.

— 25 січня міська санепідемстанція призупинила навчання в школі номер 6, а з 26 січня й у гімназіях номер 1 і 17, — розповідає Микола Шкарабура, 57 років, перший заступник міського голови Черкас. — Під загрозою були загальноосвітні навчальні заклади номер 2, 12, 22, 26, 30 і деякі дошкільні. Якщо по школах ситуація стабілізувалася, то в двох садках скоріш за все дітей буде тимчасового розселено по сусідніх.

За санітарними нормами, навчання в молодшій школі має бути припинено, якщо денна температура сягає позначки -20°С. Якщо ж температура -25°С, то — і в старшій школі. У класах і кабінетах — має бути не менше +17...20°С, у спортивній залі +15...17°С, у бібліотеці +16...18°С, у спальних приміщеннях +18...20°С.

Сидять по домівках й учні села Шаулиха Тальнівського району. 28 грудня в їхній школі згорів дах. Під час розпалювання груби від гарячого димоходу загорілася суха балка. Приміщення Шаулиського навчально-виховного комплексу є найстарішим у районі. Торік відзначили його 100-річчя. Щоб нагріти шкільні класи, топили вісім груб.

— Менші класи навчаються в садку, старші, доки були менші морози, училися в сільраді.  А зараз удома сидять — хто в таких умовах учитися буде? У нас котел старий, по дрова самі в ліс ходимо, — розповідають у сільраді.

Зараз ви читаєте новину «Школи і дитсадки закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути