Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 00:45

"Скаржаться на БТІ, міліцію, адміністрації, земельні служби"

Автор: фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО
  Геннадій Дем’яненко: ”З минулих кабінетів тут у мене фотографії дітей, листівка, ікони та настільна лампа”
Геннадій Дем’яненко: ”З минулих кабінетів тут у мене фотографії дітей, листівка, ікони та настільна лампа”

Із 16 січня прокурором області призначили Геннадія Дем'яненка, 36 років. Він замінив на посаді Миколу Лісового. Перша гучна справа, що оприлюднила прокуратура 2013-го — 34 млн грн привласнили керівники Уманського автодору на ремонті доріг області.

Зустрічаємося у четвер близько 17.00 у кабінеті Геннадія Дем'яненка в обласній прокуратурі. На столі прокурора настільна лампа, біля ноутбука пісочний годинник. На стіні за його спиною портрет Віктора Януковича, навпроти — невеликий плазмовий телевізор. На окремій полиці — фотографії дітей. Поряд у рамці дитячий малюнок.  Підлога застелена світлим килимом.

— Донька, коли ще маленькою була, на День прокуратури листівку зробила, — каже Геннадій Олександрович. Показує, що має в шафах. — Тепер вона разом зі мною завжди. З минулих кабінетів тут у мене фотографії дітей, листівка, ікони та настільна лампа. Багато речей перевозити складно, тому беру тільки найдорожчі для мене. З подарованого в Черкасах — "Кобзар" Шевченка.

На початку року прокуратура повідомляла про затримання черкаських посадовців-хабарників, суми були від 10 тисяч гривень.

— Найчастіше беруть хабарі держслужбовці, працівники міліції, митниці, податківці, сільські голови. 200 тисяч гривень вимагав заступник начальника Держземагентства у Черкаській області. Затримали сільського голову — 16 тисяч просив, начальник відділу міліції хотів 25 тисяч гривень, начальник слідчого підрозділу — 8. Гарний засіб боротьби з хабарниками — не давати і не брати. Коли один дає кошти, а інший бере, то заробляють обоє. Тому ці справи складно викривати і розслідувати. Є випадки, коли підприємці платять держслужбовцю раз, другий, а тоді вже не хочуть платити. Звертаються в міліцію.

Жителі області скаржаться на працівників міліції?

— Цього року зареєстровано 50 кримінальних проваджень за фактами незаконних дій працівників міліції. По всіх справах тривають досудові розслідування.

Скільки людей приходили на прийом?

— У мене прийом громадян буде щочетверга. Прийняв 18 осіб. Скаржаться на БТІ, міліцію, адміністрації, земельні служби. Приходила жіночка, розповіла, що керівник одного з АТП не дає довідку її чоловікові, що він там працював. Чоловік не може отримувати пенсію.

Плануєте змінювати районних прокурорів?

— Треба час, щоб зрозуміти, як люди працюють. Нема такого поняття "приїхала команда". З нальоту це робити не буду.

Здивували назви вулиць

Геннадій Дем'яненко розпочав кар'єру в прокуратурі міста Суми. Був заступником прокурора Одеської області, заступником прокурора Криму. До призначення в Черкаси працював у Генпрокуратурі.

Разом із дружиною виховує 9-річну доньку та 14-річного сина. Сім'я живе в Києві.

— У Черкасах винаймаю квартиру в центрі. Планую перевезти родину, — говорить прокурор. — Хобі не маю. Ні рибалка, ні мисливство мене не захоплює. Весь вільний час намагаюся провести з родиною. В Черкасах ще ніде не обідав, якщо чесно, просто часу на обід зараз немає. В місті здивували назви вулиць — такі як у Києві: Хрещатик, бульвар Шевченка. Всі кажуть, що дуже гарно буде весною на Дніпрі.

3 ікони має в кабінеті прокурор області. Їх подарували, коли працював у Криму, Одесі та Сумах.

12  годин на добу працює Геннадій Дем'яненко. Працівники прокуратури розповідають, що раніше 20.00 він із роботи не йде.

2000 гривень мав у гаманці обласний прокурор у день зустрічі з журналістом.

Зараз ви читаєте новину «"Скаржаться на БТІ, міліцію, адміністрації, земельні служби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути