Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 14:15

Решту в маршрутці дають сірниками

— Минулого тижня їхала до дочки в 23-й маршрутці, — розповідає уманка Ольга Гаврилюк, 59 років. — Водітєль каже, або давайте 25 копійок, або беріть пачку спічок, бо немає чим здачу давати. Думала шутить, а тоді подивилася, а в тарілочці для копійок справді спічки лежать.

У п'ятницю по обіді їду в мікрорайон Нова Умань. У центрі сідаю в маршрутку №23. Водій просить додати до 2 гривень 25 копійок, бо немає здачі. Даю 2,25 грн. Отримую решту — 50 коп.

У автобус заходять студенти, дають по 2 гривні. Від сірників відмовляються. Водій дає їм решту грішми.

— Ви бабулям сірники давайте, у нас зажигалки є, — сміються дівчата років по 18. — Придумали таке, давали б уже чупа-чупси.

— А мені давайте спічки, — каже жіночка років 60, протягує водієві 2 гривні. — У хазяйстві лишні не будуть. О, так це гарні сірники, добре горять. Давайте ще дві пачечки, — додає 50 копійок.

У маршрутку заходять двоє жінок із малими дітьми. Платять по 2 гривні. На зауваження водія, що треба дати 25 копійок, бо у нього здачі немає, починають активно шукати у сумочках.

— У мене чоловік раніше водієм маршрутки працював, то часто жартував, як здачі не було, що даватиме цукерками, — каже Тетяна Маренич, 28 років. — Якось купив подарунки дітям, хтось йому 200 гривень за проїзд дав, то пожартував, що подарунки — це здача. Весь автобус сміявся. А спічки не беру, у нас біля плитки зажигалка є.

За кілька зупинок у маршрутку заходить чоловік років за 50.

— Скіки живу такого дива не бачив, ви б ще канфєти і туалетну бумагу продавали. А сірники у вас хароші. Думав дешевенькі якісь. Давайте на всі мені, — дає водієві 3 грн.

Водій ім'я називати не хоче. Каже, що до такого вдався, коли не вистачає монет по 25 коп. Проїзд в Умані коштує 1,75. Більшість пасажирів дають водієві 2 гривні, тому виникають проблеми з розрахунком.

— Я прошу, щоб люди давали 2,25, тоді даю їм 50 копійок здачі, — розповідає водій. Питає, чи не з податкової. Просить не називати маршрут і ім'я. — Дійшло до того, що дехто бере 50 копійок, а 25 не дає. Вже домовився навіть зі знайомими, які в магазинах працюють, щоб міняти копійки. Сірники це вихід. Я ж не заставляю їх брати, хочеш бери, хочеш — ні. Ціна така ж як у магазині — 25 копійок пачка. У магазині на здачу дають сірники і цукерки, я тільки сірники почав. За день упаковка розходиться.

Зараз ви читаєте новину «Решту в маршрутці дають сірниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути