Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 20:49

Протоієрей Іоанн благословив випускників іконами

35 випускників Чорнобаївської гімназії 21 червня отримали атестати зрілості. На доросле самостійне життя їх благословив настоятель парафії Свято-Варварівської церкви протоієрей Іоанн (Марінін).

Випускники пройшли колоною від школи до Пагорба слави, поклали квіти до обеліска і звернули до храму Української православної церкви Московського патріархату.

— На моє запитання, чому вони прийшли до церкви, діти сказали, що хочуть подякувати Богові, що дав їм сили закінчити школу, — розповідає отець Іоанн.

Настоятель відслужив подячний молебень і подарував випускникам по іконі — хлопцям із зображенням Христа Спасителя, дівчатам — із Божою матір"ю. На кожній напис: "Благословіння Української православної церкви випускникам Чорнобаївської гімназії 2008 року". Потім благословив на доросле життя.

— Батюшка дав нам номер свого мобільного. Сказав, щоб дзвонили, якщо виникнуть проблеми — батькам не завжди виходить усе розказати, — говорить 16-річний Сергій Ворона.

Протоієрей Іоанн (Марінін) є настоятелем парафії Варварівської церкви в Чорнобаї з 2001 року. Разом із матушкою Олександрою створив хор із викладачів місцевої музичної школи. Відкрив бібліотеку духовної книги та облаштував в церкві міні-друкарню.

Із 2004-го триває будівництво нової Варварівської церкви.

Зараз ви читаєте новину «Протоієрей Іоанн благословив випускників іконами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути