четвер, 10 грудня 2009 18:19

"Подаруй мені п"ять горщиків для квітів"

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Цього року діти найбільше хочуть отримати у подарунок солодощі, фрукти, іграшки і книжки. Два роки тому замовляли комп’ютери, ноутбуки і машини
Цього року діти найбільше хочуть отримати у подарунок солодощі, фрукти, іграшки і книжки. Два роки тому замовляли комп’ютери, ноутбуки і машини

У п"яти найбільших торговельних центрах Черкас — "Плазмі", "Будинку торгівлі", "Екваторі", "Великій кишені" та "Дніпро-Плазі" — поставили ялинки з листівками-бажаннями понад тисячі дітей.

Третій рік в обласному центрі влаштовують благодійну акцію "Святий Миколай живе в кожному з нас". Опікується нею дружина черкаського міського голови — Анжела Одарич. Збирають новорічні подарунки для сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування. Кожен може прийти до однієї з ялинок. Зняти будь-яку листівку і купити подарунок, який замовила дитина.

— Цього року прохання в дітей реальніші, а не захмарні, як були торік чи позаторік, — говорить Анжела Одарич. — Один хлопчик попросив Святого Миколая знову принести йому футбольного м"яча, бо минулорічний порвався. А дитина-інвалід попросила облаштувати пандус біля її під"їзду. Найбільше просять солодощі, фотоальбоми, ляльки, машинки, ялинки, плеєри, мобільні телефони, одяг. Хочу попросити людей, щоб до подарунка додавали листа. Напишіть хоч кілька добрих слів дитині.

Щодня з 12.00 до 19.00 біля ялинок чергують волонтери. 55-річна Валентина Сєдих ставить принесені подарунки під ялинку:

— Оце купили дві сестри, — показує цукерки, м"яку іграшку і дитячу енциклопедію. — Перші роки було гарно з подарунками. Були комп"ютери, телевізори, відіоплеєри. Торік чоловік, який назвався отцем Василієм, накупив на 10 тисяч гривень побутової техніки. А цьогоріч криза, то слабенько.

Хочу мати спортивний  костюм і ще трошки солодощів. А найбільше за все хочу інвалідну каляску

Акція триватиме до кінця місяця. Подарунки почнуть розносити 19 грудня.

"ГПУ" друкує деякі з дитячих листів.


Юля Вдовиченко, 10 років:

У класі я відповідаю за квіти й люблю їх розводити. Але не завжди є вазони для садіння. Дуже прошу тебе, Дідусю, подаруй мені п"ять горщиків для квітів і солодощі.


Таня Пахар:

Дорогий Діду Морозе! Я цього року була слухняною дівчинкою. Подаруй мені, будь ласка, справжній ананас.


Микола Половинко:

Святий Миколаю, будь ласка, подаруй торт "Наполеон", солодощі або фрукти.


Настя Артамонова, 10 років:

Дідусю Морозе, я так чекаю твого приходу. Стараюся мамі допомогти, в школі добре навчаюся. Дуже люблю малювати, мрію стати художником. Буду щаслива, якщо подаруєш мені набір юного художника. А також мольберт із підставкою, бо так хочеться малювати надворі.


Віталій Галаган, 10 років:

Скоро Новий рік, а я захворів. Хочу попросити, щоб ти прийшов до мене. Коли ти прийдеш, я виздоровію і ніколи не хворітиму. Хочу, щоб підсолодив моє життя солодощами.


Богдан Квас, 14 років:

Добрий, справедливий Святий Миколаю, ти ангел-хранитель нашої сім"ї. Моя бабуся народилася в твій день. Через тебе просимо Бога відкрити мої вуста, щоб я міг розмовляти, як всі діти. Щоб дав здоров"я моїм рідним і вчителям, які так милосердні до мене. Прошу музику і солодощі.


Аліна Соломка, 10 років:

У мене вісім сестричок і три братики. Нам весело всім гратися. Подаруй мені, будь ласка, гру, якою ми могли б гратися всі разом.


Владислава, 11 років:

Дорогенький Дідусю Морозе, подаруй мені пупсика.


Настя Куренко, 14 років.

Я хочу мати спортивний дівчачий костюм і ще трошки солодощів. А найбільше за все хочу інвалідну каляску.


Алла Коршак, 10 років:

Хочу, щоб ти, дідусю, подарував мені розфарбовки й олівці.

Зараз ви читаєте новину «"Подаруй мені п"ять горщиків для квітів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути