Ексклюзиви
четвер, 16 липня 2009 12:14

Петра Овальченка витягли з каналізаційного люка

Петра Овальченка витягли з каналізаційного люка

6 липня 46-річного Петра Овальченка з села Піщане Золотоніського району знайшли непритомним у каналізаційному люці в центрі села. Із глибини 6 м за допомогою шлангу пожежної машини його витягували односельці.

— Забігає до нас у контору чоловік, гукає помогти витягти когось з ями, — розповідає будівельник місцевого господарства "Маяк" Олександр Лівий, 23 роки. — Вибігли з ним на вулицю. Біля каналізаційного колодязя побачив пожежну машину. Коло неї чоловік, зігнувся і громко кашляє. Ми вдвох підбігли. Цей, що кашляв, каже, щоб рятували того, що в ямі.

Олександр Лівий витягнув із пожежного автомобіля шланг і спустив до ями.

— Така вонь була, що я не можу передати, — згадує Олександр. — Не дихав, навпомацки обв"язав чоловіка. Крикнув, щоб тягли. Підтримував знизу і ліз нагору сам. Коли чоловіка витягли, поклали на траву. Із голови в нього юшилась кров. Мабуть, коли падав, ударився. Почали одливати водою, він наче ожив. Тоді "швидка" приїхала і забрала його.

Петра Овальченка поклали до терапевтичного відділення райлікарні. Кажуть, чоловік отруївся газами, що зібралися в каналізації.

За тиждень Овальченка виписали з лікарні. 15 липня він вийшов на роботу. Працює водієм сільської лікарні. Про випадок згадувати не хоче.

Свідки події розповідають, що Петро Овальченко з водієм пожежної машини щось робили в каналізаційній шахті. Надихавшись випарів, один упав непритомний, іншому вдалося самотужки вибратися.

У центрі села стоять вісім багатоповерхівок, від яких і прокладено стічні каналізаційні системи. Металеві кришки люків років із 10 тому вкрали. Отвори закривають бетонними кришками.

Зараз ви читаєте новину «Петра Овальченка витягли з каналізаційного люка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути