Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 19:55

Новини коротко

Корсунські екологи відновлюють "Козак-камінь". Він мав форму козацької шапки, на якій колись стояв кований залізний хрест. Старожили розповідають, що це був пам"ятник полеглим козакам війська Богдана Хмельницького. Вага каменю приблизно 20 т.




Підпільну ФМ-радіостанцію організували в Шполі. Невідомі зайняли вільну частоту. В ефір виходять в основному вночі. Шполяни на роботу нелегальної радіостанції не скаржаться. Окрім "Шпола FM", у них у місті приймачі ловлять хвилі трьох радіостанцій: "Шарманка", Love Radio та "Люкс FM". Їхні сигнали слабкі. Сигнал підпільного радіо нормальний.




Перші подарунки почали розвозити 22 грудня організатори акції "Святий Миколай живе у кожному з нас". П"ять груп Дідів Морозів, Снігуроньок і Санта-Клаусів повезли дарунки до домівок дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів. Збір тривав три тижні. У рамках акції в чотирьох торговельних центрах міста — "Будинок торгівлі", "Плазма", "Велика кишеня", "Епіцентр" — функціонували соціальні ялинки.




Двох поразок поспіль зазнали в чемпіонаті Української баскетбольної ліги баскетболісти "Черкаських Мавп". Спочатку у Львові вони програли місцевій "Політехніці-Галичині" 80:96, а потім в Ужгороді новачку "Говерлі" 67:92.




Ректор Черкаського університету ім. Богдана Хмельницького Анатолій Кузьмінський у День вшанування пам"яті Василя Симоненка представив проект пам"ятника, виготовленого заслуженим діячем мистецтв Віктором Клименком. Ректор висловив пропозицію встановити пам"ятник поетові в сквері біля корпусу університету в центрі Черкас. Було вирішено звернутися із цією пропозицією до Черкаської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути