понеділок, 18 червня 2012 06:30

Максим Поляков пішов з посади заступника мера Умані

Автор: фото: Марія ВАСИЛЬКОВА
  Юрист Лариса Качан, колишній заступник мера Умані Максим Поляков та голова Христинівського осередку партії ”Фронт змін” Олександр Ковбасюк (зліва направо) під час прес-конференції в інформагентстві УНІАН у Києві 11 червня. 
Максим Поляков заявив про свою відставку
Юрист Лариса Качан, колишній заступник мера Умані Максим Поляков та голова Христинівського осередку партії ”Фронт змін” Олександр Ковбасюк (зліва направо) під час прес-конференції в інформагентстві УНІАН у Києві 11 червня. Максим Поляков заявив про свою відставку

11 червня на позачерговій сесії Уманської міської ради заступник міського голови Максим Поляков повідомив про своє рішення залишити посаду. Причинами звільнення назвав тиск з боку правлячої партії та бездіяльність керівництва міста у вирішенні господарських проблем.

Наступного дня о 10.30 Поляков дає прес-конференцію в інформаційному агентстві УНІАН у Києві. Приїздить туди за 15 хв. Одягнений у світлу сорочку, синій піджак та темні джинси. З ним приїхали голова Христинівського осередку партії "Фронт Змін" Олександр Ковбасюк та юрист Лариса Качан. Вітаються з журналістами.

— Не хочу більше мати нічого спільного з цією владою, — каже Поляков. — Ви тільки подивіться, що коїться навколо. Про яку мораль уманського керівництва може йтися, якщо воно спокійно дивиться на бруд у парках, скверах і поряд з будинками, на нестачу води, на те, як матері викладаються, щоб одягнути, взути й нагодувати своїх дітей? Але це ще добре, якщо ти можеш працювати, а якщо ти старий або серйозно хворий, або занадто молодий, то допомоги від влади тобі просто вже й чекати нічого. Умань очолює людина, яка вже не один десяток років при владі. Обіцяє і обіцяє, а життя кращим не стає.

Максим Поляков почав працювати у міськраді Умані восени 2010 року як депутат від політичної партії "Фронт Змін", є головою Уманської організації цієї партії. До цього займався громадською діяльністю, був підприємцем.

Наступного року його призначили заступником мера. Поляков очолив один із найскладніших секторів у міській раді — економічний. Займався розвитком інвестиційних проектів. Завдяки його роботі в Умані відкрили бізнес-інкубатор для молодих підприємців. За його ініціативи в місті вперше запрацював Єдиний дозвільний центр для підприємців.

Поляков почав реформування комунального господарства. Прибирати в місті за новими стандартами почала київська фірма "Еко.Сервіс". Проте залучити інвесторів до реконструкції місцевого водоканалу йому не дозволили. Хоча вода в Умані подається всього кілька годин на добу.

— Інвестори були готові трохи більше ніж за рік налагодити цілодобове постачання води в місто. Крім того, водоканал лишився б у користуванні міста, а тарифи не зросли, — говорить Поляков. — Зараз же водоканал обростає боргами. Все йде до банкрутства. Але, відверто кажучи, це нонсенс — зробити банкрутом комунальне підприємство. Такі, з дозволу сказати, "схеми" реалізовувалися у 1990-ті в Україні та Росії. Але в Умані, напевно, час іде назад. Довести до банкрутства комунальне підприємство, а потім впустити монополіста, значить, накинути зашморг на городян. Приватник може абсолютно законно підвищувати ціни на послуги. Я не стверджую, що тут саме це відбувається, але передчуття нехороші. На тлі того, що мерія роздає землі всупереч інтересам жителів, закриває єдину доступну лазню, навіть ділянки дороги продає і просто перекриває цілі вулиці, можна очікувати що завгодно. Незгода з такою "політикою" та небажання бути причетним до таких речей змусило мене прийняти таке рішення і піти з посади.

Також Максим Поляков зазначає, що першим в області поставив відеокамеру у своєму кабінеті. Так кожен міг спостерігати за його роботою. Ініціативу встановити камери в інших кабінетах мерії ніхто більше не підтримав.

— Я працював на цьому місці більше року. Всіма силами намагався змінити хоч щось на краще. Але це виявилося неможливим. Система і люди, які її створили та підтримують, відкидають усе прогресивне. Навіть якщо їм нічого не треба платити. Їм не потрібні покращення в принципі.

Поляков розповідає, що займатиметься громадською роботою.

Зараз ви читаєте новину «Максим Поляков пішов з посади заступника мера Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути