Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 05:15

Як готуєтеся до Великодня

Надія Колотило, 50 років, с. Великий Хутір Драбівського району:

— Цього року дотримувалася посту. Схудла на сім кілограмів. На Пасху закоптимо курку чи півника, куплю свіжі овочі — огірки, помідори. Паски напечу сама, яйця домашні пофарбую у цибулинні. В середньому витрачу на стіл до 400 гривень. Раніше на це свято їздили до батьків, а тепер ходимо до племінників. Цього року дружину племінника Оксану запросили в церкву вішати рушники, то я теж хочу попроситися з нею, бо дуже цікаво.

Оксана Бєлікова, 40 років, с. Виноград Лисянського району:

— Приїдуть родичі з Росії — дві сестри батькові. То треба буде накривати стіл. Думаю, витратимо не менше 500 гривень. Продукти подорожчали перед святом. Десяток яєць коштує 10-12 гривень. Для села це багато. І м'ясо по 50 гривень за кілограм.

Лариса Качан, 30 років, м. Умань:

— Щороку святкуємо Пасху всією родиною — разом із дітьми їдемо до батьків чоловіка в село. Будуть і чоловікові брати з сім'ями. Там усе готуємо. Пасочки пече свекруха, а ми допомагаємо. З продуктів будемо купувати м'ясо, овочі та рибу, все інше домашнє.

Леся Островська, 37 років, Черкаси:

— На свято будемо у нашому комплексі "Дикий хутір" усією родиною. До нас приїдуть друзі й родичі. В готелі залишила їм номери на всі вихідні. Цього року запросимо батюшку в церкву Петра Калнишевського біля хутора, щоб усі гості могли освятити пасочки. Будемо пекти їх на кухні ресторації, крашанки красити. На святковий стіл у нас будуть ребра з чорносливом, дичина, рибка фарширована.

Олена Поліщук, 68 років, с. Полянецьке Уманського району:

— Дуже хочу, щоб приїхали діти і онуки. Вони живуть у місті й рідко приїжджають, бо постійно на роботах. Син живе в Дніпропетровську, а дочка — в Умані. Підготую святковий стіл. Найбільше вони люблять холодець із часником, тушену капусту, вареники з сиром і вишнями та кисіль. Кажуть, так як я готую, не готують ніде. Більшість продуктів домашні, дід зарубає півня до свята, але дещо доведеться купити в магазині, наприклад оселедці. Дітям та онукам приготували гостинці — домашні яйця, молоко, м'ясо. Один день посвяткуємо, а потім вони нам допоможуть по хазяйству — посадимо картоплю та полагодимо паркан.

Марія Панжинська, 23 роки, Черкаси:

— Пасху не відмічаю. Працюю адміністратором у готелі, буду на роботі. До церкви теж не ходжу. Пам'ятаю одного разу пішла о другій дня, взяла кошика з продуктами, а там уже ніхто нічого не святив.

Зараз ви читаєте новину «Як готуєтеся до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути