Надія Колотило, 50 років, с. Великий Хутір Драбівського району:
— Цього року дотримувалася посту. Схудла на сім кілограмів. На Пасху закоптимо курку чи півника, куплю свіжі овочі — огірки, помідори. Паски напечу сама, яйця домашні пофарбую у цибулинні. В середньому витрачу на стіл до 400 гривень. Раніше на це свято їздили до батьків, а тепер ходимо до племінників. Цього року дружину племінника Оксану запросили в церкву вішати рушники, то я теж хочу попроситися з нею, бо дуже цікаво.
Оксана Бєлікова, 40 років, с. Виноград Лисянського району:
— Приїдуть родичі з Росії — дві сестри батькові. То треба буде накривати стіл. Думаю, витратимо не менше 500 гривень. Продукти подорожчали перед святом. Десяток яєць коштує 10-12 гривень. Для села це багато. І м'ясо по 50 гривень за кілограм.
Лариса Качан, 30 років, м. Умань:
— Щороку святкуємо Пасху всією родиною — разом із дітьми їдемо до батьків чоловіка в село. Будуть і чоловікові брати з сім'ями. Там усе готуємо. Пасочки пече свекруха, а ми допомагаємо. З продуктів будемо купувати м'ясо, овочі та рибу, все інше домашнє.
Леся Островська, 37 років, Черкаси:
— На свято будемо у нашому комплексі "Дикий хутір" усією родиною. До нас приїдуть друзі й родичі. В готелі залишила їм номери на всі вихідні. Цього року запросимо батюшку в церкву Петра Калнишевського біля хутора, щоб усі гості могли освятити пасочки. Будемо пекти їх на кухні ресторації, крашанки красити. На святковий стіл у нас будуть ребра з чорносливом, дичина, рибка фарширована.
Олена Поліщук, 68 років, с. Полянецьке Уманського району:
— Дуже хочу, щоб приїхали діти і онуки. Вони живуть у місті й рідко приїжджають, бо постійно на роботах. Син живе в Дніпропетровську, а дочка — в Умані. Підготую святковий стіл. Найбільше вони люблять холодець із часником, тушену капусту, вареники з сиром і вишнями та кисіль. Кажуть, так як я готую, не готують ніде. Більшість продуктів домашні, дід зарубає півня до свята, але дещо доведеться купити в магазині, наприклад оселедці. Дітям та онукам приготували гостинці — домашні яйця, молоко, м'ясо. Один день посвяткуємо, а потім вони нам допоможуть по хазяйству — посадимо картоплю та полагодимо паркан.
Марія Панжинська, 23 роки, Черкаси:
— Пасху не відмічаю. Працюю адміністратором у готелі, буду на роботі. До церкви теж не ходжу. Пам'ятаю одного разу пішла о другій дня, взяла кошика з продуктами, а там уже ніхто нічого не святив.
Коментарі