четвер, 06 серпня 2009 18:31

Ігор Карась купив квартиру за річну зарплату

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Ігор Карась сидить неподалік центрального стадіону Черкас. Каже, що не уявляє свого життя без футболу. Надалі хотів би працювати  тренером
Ігор Карась сидить неподалік центрального стадіону Черкас. Каже, що не уявляє свого життя без футболу. Надалі хотів би працювати тренером

"Коли грав за кременчуцький "Кремінь", тренер не забороняв мені курити й пити пиво, — розповідає черкаський футболіст Ігор Карась, 38 років. — Інших за таке штрафував. Казав, тільки Карасю це не заважає грати. Й у черкаському "Дніпрі", і в Івано-Франківському "Прикарпатті" з курцями та тими, хто вживав спиртне, говорили мовою штрафів. А мене не трогали, бо я завжди мав форму".

Ігор Карась вісім років грав у захисті черкаського футбольного клубу "Дніпро", два — за івано-франківське "Прикарпаття". Нині він граючий тренер віце-чемпіона Черкащини — футбольного клубу "Холодний Яр".

Ігор народився в місті Кам"янка. Школярем виступав за місцеву команду "Тясмин". Після служби в армії потрапив до черкаського "Дніпра". На початку кар"єри Ігореві пророкували великі успіхи.

— Наше майбутнє залежить від волі випадку, — Ігор підкурює цигарку. — Як грав у Івано-Франківську, запрошували до петербурзького "Зеніту" на оглядини. Моя гра їх улаштовувала. А от на сумі трансферу з "Прикарпаттям" не зійшлися. Подібне було і з московським "Торпедо". Скільки просили за мене, точно не знаю. Але сума виявилась навіть для таких грандів завеликою. На той час це могло бути тисяч 100 доларів. Узагалі я думаю, це був просто нефарт.

Футболіст шкодує, що втратив такі можливості.

— У 1990-х трикімнатну квартиру в Черкасах придбав за річну зарплатню. У "Зеніті" за місяць міг би заробити на кілька квартир.

Найбільше Ігорю Карасю запам"яталися ігри у складі "Прикарпаття" проти київського "Динамо".

— Сергій Ребров — унікальний гравець. Неможливо передбачити, що він за мить утне, куди побіжить. Як в"юн. Та все ж він у мене жодного разу не забив. А от Шевченкові не дай розбігтися — й він ніяким стає. Дарма пішов у англійський чемпіонат. Там силової боротьби багато. А це не по його стилю.

Коли внаглу б"ють по ногах, а суддя на це не реагує, бо його купили, нерви можуть не витримати

Карась не приховує, що доводилося неодноразово брати участь у договірних матчах різного рівня. Але суддівські помилки, підсуджування вважає значно більшим злом.

— Ну, потрібен виграш суперникам, а для нас програш нічого не вартує. То й що, програли, дали премію. А от коли внаглу б"ють по ногах, а суддя на це не реагує, бо його купили, нерви можуть не витримати. Колись не втримався та як лупонув ногою суддю під ж..у! Той ледве не впав. Глядачі аплодували, а мене на три матчі дискваліфікували. Після матчу міліція рятувала того суддю від самосуду вболівальників. На кону тоді стояв вихід команди-суперника до вищої ліги.

Згадує вилучення з поля:

— Коли грав за "Дніпро", з воріт руками вибив стопроцентного гола. Мене вигнали, а голкіпер узяв пенальті. Матч тоді ми виграли з рахунком 1:0.

Окрім гри за "Холодний Яр", Ігор Карась працює охоронцем в одному з банків у Черкасах. Його син 15-річний Павло займається легкою атлетикою.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Карась купив квартиру за річну зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути