Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 20:17

Хірургічне відділення перетворили на хоспіс

Перший на Черкащині хоспіс — відділення для невиліковних хворих, відкрили в селі Іркліїв Чорнобаївського району.

Під хоспіс переобладнали хірургічне відділення Іркліївської лікарні. Розрахований відділ на 10 пацієнтів. Є палати для одного, двох і чотирьох хворих.

— Люди по-різному реагують на свою хворобу: комусь хочеться виговоритися, а інший навпаки — замикається в собі, не хоче ні з ким спілкуватися, — каже головний лікар  Микола Козаченко, 62 роки.

У відділенні перебуватимуть онкохворі, люди зі СНІДом та іншими невиліковними хворобами. Окрім стаціонарного лікування, хоспіс надає послуги на дому. Нині в ньому працюють лікар і медсестри з хірургічного відділення.

— Штат лишився той самий, хоча роботи додалося, — говорить Козаченко.— Було б непогано ввести штатну одиницю няні, але поки що це навіть на державному рівні не затверджено.

Пацієнти в хоспісі перебуватимуть безплатно. Гроші на їх утримання виділяють із районного бюджету. Скільки витрачатимуть на одного хворого щодня, керівник іркліївської лікарні не зізнається. Каже — соромно.

— Якщо харчами ми себе ще більш-менш забезпечуємо, бо вирощуємо самі городину, то грошей на ліки не вистачає. Я підрахував, що на двох тяжкохворих, яким треба тричі на день колоти наркотики, на місяць іде 500 гривень. Тому будемо залучати спонсорів, благодійників.

У Черкасах хоспіс планують відкрити 2012 року на базі другої міської лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Хірургічне відділення перетворили на хоспіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути