неділя, 02 жовтня 2011 07:02

До цілодобового магазину ходять ті, кому не спиться або не вистачило випивки

Автор: МАЛЮНОК: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— У нашому районі два роки як немає цілодобового магазину. Раніше до шостої ранку працював "Абсолют". Але цілодобовий відділ там закрили. І тепер він працює лише до 21.30, — розповідає Тетяна Дідиченко, 24 роки, з вул. Луначарського у черкаському мікрорайоні Луначарка. — Я ввечері ходжу на басейн. Повертаюся додому десь о 22.00. У цей час у нас працюють два кіоски. Один — це така собі наливайка, де нічого, крім чіпсів і горішків, немає, в іншому самі пельмені купити можна. Тож доводиться тягнути сумки з їжею із центру.

У Черкасах є 10 цілодобових магазинів. Більшість — у центрі, кілька у Південно-Західному районі, на Митниці, а також на вул. Університетській, Вернигори та Орджонікідзе. У віддалених мікрорайонах цілодобових крамниць немає.

У п'ятницю о 23.40 до магазину "Делікат" на вул. Університетській заходять двоє хлопців. Ідуть до пивного відділу. Беруть дві літрові пляшки. Завертають до рибного відділу.

— Можна тунца чуть-чуть, — звертається до продавщиці Євген, 23 роки, забирає рибу і йде до каси.

Там 43-річний Володимир просить касирку поки що не вибивати чек.

— Подивіться, чи хватить на булку чорного хліба. Я зараз піду візьму, — кладе до сумки три пляшки пива. — До ночі працюю — бетон приймаю. Я холостяк. А їсти щось треба, бо у п'ять ранку треба вставати, щоб далі вкалувать. А в мене дома вівчарка, два коти, хом'як і попугай.

О 23.45 магазин закривають на технічну перерву. Відкривають о 00.05. Працюють дві каси. За кілька хвилин вбігає 59-річний Микола Данилович.

— Козак, з Кубані я. Хочу пива. Де тут пиво продають? Нє, я горілки хочу. Потяну чи ні? — у руках тримає 5 грн. — Хочу випити. Пане полковнику, грошей не хватає. Позич, — звертається до охоронця.

— Якби до хліба не вистачало, я зрозумів би, — відповідає 24-річний Микола.

— Та й пальонка підійде, — вмовляє Микола Данилович.

— У нас такої немає, — каже охоронець.

Той бере пляшку "Пшеничної" і йде до каси.

— Вам все одно не вистачить, — говорить охоронець. — Горілка подорожчала, найдешевша коштує 15 гривень.

На касі Микола Данилович зустрічає знайомого:

— Ігорьок, як у мене не хватить, поможеш мені?

Товариш не докладає. Охоронець скасовує покупку.

О 01.13 до магазину заходять двоє хлопців. Один бере морозиво.

— Повертаємося з більярдного клубу. Ми тут щодня буваємо. Купуємо водичку, морозиво, хліб, — говорить Сергій, 20 років.

— В основному вночі п'яні приходять. 30-ти і 40-річні купують водку й елітне вино, старші 40 — водку і дешеву водку, особливо на свята, — розповідає охоронець Дмитро. — Бувають люди неадекватні. Я тут за два тижні схуд на 6,5 кілограма. Все на нервах, не звик до такого ставлення. Раніше працював на стройці, ставив пластикові вікна, то не доводилося вислуховувати таке, як тут.

— Основний потік людей — до півночі, а потім йдуть ті, кому не спиться або не вистачило випивки, — розповідає 42-річна Ірина, касир магазину "АТБ". — Інший рух починається з п'яти ранку, коли люди йдуть на роботу. Вночі купують усе — і муку, і ковбасу, і капусту, і туалетний папір.

На 200 гривнях можна зекономити десятку
При цілодобовому магазині "У Богдана" на вул. Хмельницького, 9 є шинок з гарячими стравами.
— Є печеня, шашлики, курячі, свинні, телячі котлети, смажена риба, вареники, голубці. Усе це можна купити в магазині. Також є десерти. Асортимент у нас такий: якщо голодний, то наїсися. До того ж завжди є свіжий хліб, бо маємо свою пекарню. Вона робить хліб спеціально для нашого магазину, — розповідає 55-річна Людмила Горова, директор "У Богдана". У крамниці є спеціальний відділ товарів першої необхідності — туалетний папір, мило, зубні щітки, одноразові бритви. Для постійних клієнтів при покупці від 200 грн діє знижка 5%.

Зараз ви читаєте новину «До цілодобового магазину ходять ті, кому не спиться або не вистачило випивки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути