Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 18:08

Анатолій Мовчан за день врятував двох людей

У селищі Стеблів Корсунь-Шевченківського району підприємець, 37-річний  Анатолій Мовчан по обіді 23 лютого сидів удома, пив чай і дивився у вікно. Його будинок за 50 м від річки Рось.

Ширина річки в тому місці близько 50 м. Лід товстий лише біля берега, на середині — тонкий.

— Бачу, серед річки барахтається у воді людина, — каже Анатолій. — Вибіг на вулицю, зв"язав дві мотузки і прив"язав до них довгу палицю. Підійшов по льоду за 15 метрів і штовхнув до нього. Той схопився за палицю. Так і витягнув.

Анатолій врятував односельця. Привів до себе додому, переодягнув, відігрів. Разом із сусідом відвезли його додому. Чоловік розповів, що переходив річку з велосипедом. Прямував у район Хуторів.

— Веломашина пішла на дно, — додає помічник начальника МНС в області Костянтин Проценко. — Глибина в цьому місці за 3 метри.

За 2,5 год. після пригоди до Анатолія Мовчана прибігла дружина. Сказала, що на річці ще хтось провалився. Чоловік знову побіг по мотузку. Цього разу витягнув хлопця, який провалився подалі на 7 м.

— Першого прізвище Марченко, а як звать і не знаю. Під вечір приходив, дякував, — розповідає Анатолій. — А хлопець не з селища, приїхав до когось із Криму.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Мовчан за день врятував двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути