понеділок, 16 травня 2011 09:34

Алею за нічним клубом "Міленіум" прозвали "алеєю смерті"

Найнебезпечнішими мікрорайонами Черкас є центр міста, Митниця й Південно-західний район.

— У центрі багато розважальних закладів. Митниця — найбільший спальний район із тисячами автівок під багатоповерхівками, — каже Сергій Альошкін, 33 роки, заступник начальника управління громадської безпеки обласної міліції.

Половина злочинів — крадіжки.

— Цуплять гроші, мобілки в тролейбусах, маршрутках, барах і ресторанах. Витягують на стоянках під будинками з автомобілів цінні речі. Оце половина всіх злочинів. Чверть — грабежі: відбирають сумки, барсетки, зривають із шиї ланцюжки. Усе інше — хуліганство, тілесні ушкодження.

Найбільше хуліганів і крадіїв у центрі міста. Тому там щільніше патрулювання.

— Цієї зими в центрі хлопець вирвав у жінки сумку й побіг до багатоповерхівок. Вона із подругою кинулася наздоганяти злочинця. Чоловік підсковзнувся на льоду, упав. Коли підводився, не побачив, що згубив паспорт. Жінки його підібрали, викликали міліцію. Пошуки злодія зайняли кілька годин.

На Митниці часто грабують квартири та автомобілі. Улітку збільшується кількість крадіжок на пляжах.

Черкасці одним із найкримінальніших вважають район залізничного вокзалу.

— Чотири роки прожила біля залізничного вокзалу. Самій, правда, жодного разу не влетіло, а по гіркому досвіду друзів знаю, що краще не дратувати публіку біля "АТБ", безпосередньо на вокзалі та за мостом. Там кричи не кричи — ніхто не почує: з одного боку залізничне полотно, з іншого — суцільна стіна. Там один час навіть квіти лежали: хтось ішов із вокзалу і не дійшов, — розповідає черкаска 39-річна Анастасія Федоренко.

Також небезпечні місця поблизу нічних клубів. Алею за "Міленіумом" прозвали "алеєю смерті".

— Особисто для мене Південно-західний район не здається таким уже страшним місцем, хоча, звісно, біля нічного клубу "Нойс" ввечері знайти проблеми можна на раз-два. Біля "Надії" теж постійно калюжі крові й міліцейські бобіки когось забирають, — говорить черкасець 33-річний Ігор.

— На Хімселищі спокійно — Придніпровський райвідділ, окремий батальйон ДПС, далі на Пастерівській — Соснівський райвідділ. Біля цих закладів, мабуть, найбезпечніші місця. Годин в 11 вечора нещодавно пройшлася по необхідності по району вулиць Зелена–Шкільна, то було не страшно. Зустріла кількох міліціонерів із собаками, — розказує 29-річна Ірина.

У міліції повідомляють, що 90% злочинів скоюють наркомани, п'яниці та раніше засуджені.

— Але є й такі, що, як кажуть, із жиру бісяться, — каже Сергій Альошкін. — Позаминулого року вловили одного хлопчину, який тривалий час займався крадіжками. Його батьки — заможні бізнесмени. Середній вік злочинців — 30–35 років. Це переважно чоловіки. Жінок лише відсотків 5.

Зараз ви читаєте новину «Алею за нічним клубом "Міленіум" прозвали "алеєю смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути