четвер, 14 квітня 2011 17:39

"Як не може сам приїхати, то з Черкас когось із сумками присилає"

— Село покращало за рік, це однозначно. Клуб поремонтували, то молоді тепер хоч не тиняються, а на дискотеку вечорами ходять. Дороги полатали. Аби ще от автобуса пустили, бо їздить часнік двічі на день — до обіду. А ввечері із села не виберешся, — розповідає черкаска 55-річна Валентина.

Ідемо з нею у вівторок зранку від залізничної станції Богуславець до села. Це 3 км шляху.

Село Богуславець Золотоніського району губернатор області Сергій Тулуб, 57 років, називає своєю другою батьківщиною. Там живе рідний брат його покійного батька — Федір Тулуб із дружиною Валентиною. За рік у селі капітально відремонтували Будинок культури, школу, фельдшерсько-акушерський пункт, обеліск, газифікували вул. Комунарську і Гагаріна та поклали асфальт.

Перед річкою, де раніше була кам'яна дорога, починається рівний асфальт.

— Ось і хата Федора Івановича. Я їх давно знаю, пам'ятаю ще бабу Мелану. Вона вже старенька була, але в них усім командувала. До Федора Івановича в селі завжди добре ставилися, бо він такий інтелігентний чоловік, знає багатьох старожилів, історією цікавиться. Але осунувся останнім часом, із серцем погано. Прохачі не ходять до них. Може, хто б і хотів, та Валентина Іванівна таких швидко відвадить. А про племінника я в них не розпитую. Знаю тільки, що частенько дзвонить. Як не може сам приїхати, то з Черкас когось із сумками присилає, — розповідає Валентина. Дачниця звертає до своєї хати, а я йду далі.

Найбільше змінився клуб. Замість вищерблених цегляних східців до нього ведуть нові бетонні сходи. Фасад облицьований, видно нові двері та металопластикові вікна. Усередині теж усе нове — підлога, стеля, поклеєні шпалерами стіни, електробатареї, на вікнах — штори.

Директор клубу Тамара Головко, 43 роки, проводить у зал. Там зробили сцену, поставили нові стільці.

— Нам і екран подарували, щоб кіно крутить. Він у нас замотаний стоїть, ще не поставили, — розказує.

Бібліотекар Ніна Калина, 40 років, показує стелаж із книгами, які подарував губернатор. Серед них — книжка про Тулуба "Шахтерское притяжение".

— На 5 тисяч нам книжок подарили, нове приладдя, меблі, комп'ютер. Даже інтернет провели. Тільки зараз світла немає, то не покажу.

На подвір'ї школи — майданчик із тренажерами. Огорожа навколо нього замкнена. Поряд проектувальники з Черкас роблять заміри. Майданчик зробили без проекту.

— У складчину зробили ремонт у школі — місцеве господарство допомогло і Сергій Борисович, — показує директор Віра Бондар, 56 років.

За рік губернаторства Сергій Тулуб тричі був у селі з офіційними візитами. Уперше — у червні минулого року, потім — у жовтні на відкритті оновленого клубу. Востаннє — кілька тижнів тому, коли відкривав майданчик.

— Мав приїхать і на 1 вересня, на відкриття школи і фельдшерсько-акушерського пункту. У ФАПі зробили капремонт. Обладнали квартиру для фельдшера, запросили нову людину — Олександра Ковбасенка. Обладнання на 100 тисяч гривень обласна лікарня подарувала, — розказує бухгалтер сільради Таміла Полегенька, 29 років.

Заходжу в кілька місцевих магазинів. У всіх стоять касові апарати. Продавщиця, побачивши незнайому людину, починає вибивати чеки покупцям. Із трьох магазинів гречка є тільки в одному. Спочатку не помічаю її за пакетами інших круп. Запитую.

— Є, по 23,45. Давати? Перед кожним приїздом губернатора до нас перевірки їздять: як не з санстанції, то з податкової. Он ремонти заставили поробить.

Назад вертаюсь іншою дорогою. Рівний асфальт закінчується з останньою хатою.

"Я працюю не півгодини на добу"

57-річний Сергій Тулуб рік пропрацював головою Черкаської облдержадміністрації. Скликав із цього приводу прес-конференцію.

— Я звичайна людина. Мені притаманні помилки, я ж не святий, якийсь архангел. Тому я  бачу хиби, самокритично до цього підходжу і намагаюся виправитися. Це і питання в кадровій політиці. І у виконавчій дисципліні, і в сільському господарстві, і в агропромисловому комплексі в цілому. Але я працюю не гуляючи, не півгодини на добу.

— Нещодавно до нас приїжджав голова Верховної Ради Володимир Литвин і ми домовилися, що по весні, як тільки зробимо всі основні роботи по благоустрою, обов'язково треба зустрітися на черкаській землі з футбольними командами. Я вже підібрав гравців. У нього також є своя команда.

 

Зараз ви читаєте новину «"Як не може сам приїхати, то з Черкас когось із сумками присилає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути