понеділок, 12 лютого 2018 11:21

Страхи Pur:Pur та поради від O.Torvald: залаштунки першого півфіналу нацвідбору Євробачення
28

СONSTANTINE
LAUD
VILNA
KAZKA
"ВЙО"

10 лютого, відбувся перший півфінал нацвідбору Євробачення-2018.

За підсумками голосів журі та глядачів, першими трьома фіналістами стали: гурт The Erised, LAUD та VILNA.

Gazeta.ua побувала за лаштунками конкурсу і дізналась, що символізує червона нитка в руках Бабкіна, як він ставиться до чуток про плагіат на пісню Девіда Бові та чого більш за все боялись Pur:Pur.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде Національний відбір на Євробачення 2018

"Велика відповідальність, це наш другий виступ і боялися, що не виправдаємо очікувань людей. Минулого року після першого виступу до мене підходили люди навулиці і казали: "чарівна дівчинка". Діти були під враженням. Тому дуже боялися розчарувати", - говорить солістка Pur:Pur Ната Смирна.

  Pur:Pur
Pur:Pur

Одним з найяскравіших номерів півфіналу став виступ Сергія Бабкіна. У білому костюмі та з червоним клубочком ниток він не пройшов у фінал, але розповів, як відреагували на пісню його близькі жінки. Саме їм і присвятив трек.

"Мій реквізит символізує всесвіт, наше життя, багатошаровість відносин людей, маму, дитинство, тепло. Я люблю червоний. Чим міцніше стосунки між чоловіком і жінкою, тим клубок більший. Раніше думав що це пов'язано з Іспанією, а тепер розумію, що це кольори українського орнаменту. Я присвятив цю пісню найголовнішим жінкам у своєму житті. Доньці сподобалось, дружина послухала і сказала, що у неї мурашки по шкірі, мама розплакалась", - говорить Бабкін.

Кілька років тому колега Сергія Бабкіна за гуртом 5'Nizza, Андрій Запорожець, з гуртом SunSay, брав участь у відборі на конкурс Євробачення, тоді його обійшла Джамала. Чи просив порад у Запорожця, Бабкін відповів:

"Ми не говоримо про свої справи. Якщо зустрічаємося, то говоримо про 5'Nizza, пісні, плани. Коли Андрій виступив на нацвідборі, я був за нього радий і всередині у мене з'явилось бажання піти спробувати свої сили. Ми ж 5'Nizza: один пройшов і інший має теж", - говорить Сергій Бабкін.

Напередодні першого півфіналу нацвідбору слухачі звинуватили Сергія Бабкіна у плагіаті його пісні "Крізь твої очі" на пісню Дейвіда Бові. Бабкін пишається таким порівнянням з відомим співаком.

"Для мене велика честь, що мою пісню порівнюють з треком цього геніального композитора, музиканта, актора. У мене є люди, на яких я рівняюсь та якими надихаюсь", - говорить Сергій Бабкін.

Конкурсант СONSTANTINE пише пісні англійською, для Євробачення переклав своє творіння українською і присвятив іншій учасниці, солістці гурту The Erised, Соні.

"Перша моя пісня українською. Вона була написана англійською, як і всі мої пісні, але ми її переклали. Українська дуже гарна і хочеться показати саме її", - ділиться СONSTANTINE.

Ще один гурт, який переклав свою пісню англійською, що викликало чимало питань, "Козак Систем". Пісня "Мамай" та яскраві костюми зробили виступ гурту яскравим, хоча і не став їх щасливим квитком у фінал.

"Козак Мамай супермен, супергерой для всіх нас, український Бетмен та Оптімус Прайм. У нас була готова музика і ми шукали текст. Нам запропонували продюсери взяти участь у Євробаченні. Ми пробували співати англійською, українською, міксували, але заграло саме англійською", - діляться музиканти.

Яскраві костюми теж викликали чимало запитань у преси. На футболках артистів були зображені черепи різних кольорів.

"Череп - символ мудрості і в даній інтерпретації, Андрія Ярмоленка, українського художника, це череп української мудрості. На Євробаченні важливе все: пісня, шоу, меседж, поведінка. Тому ми не обрали пісню українською мовою. Там є східноєвропейський акцент, який популярний у Європі. Gogol Bordello, Zdob Si Zdub. В нашій пісні є сакральні сенси. Ми дивились в дитинстві фільми про супергероїв, а у нас є свій лицарський орден, козацький. І сьогоднішнє покоління маленьких хлопчиків, замість того, щоб нюхати клей, вони б займались іншим, дивились у дзеркало і бачили образ Мамая", - говорить соліст колективу Іван Леньо.

Сюрпризами першого півфіналу стали виступи минулорічних представників на Євробаченні від України, гурту O.Torvald. Колектив заспівав трек з нового альбому. Пісню "Ліхтарі" присвятив всім, хто підтримав його минулого року. На запитання, яких помилок би порадив уникати цьогорічному переможцеві, фронтмен команди відповів наступне:

"Найважливіше, готовий говорити про це в кожній гримерці і кожному артисту мільйон разів: "Конкурс Євробачення не про музику, це шоу, яке орієнтоване на певну кількість його прихильників по всьому світу. Коли минулого разу Андрій Данилко нам казав: "Хлопці, а ви впевнені, що вам це потрібно, я казав: "Так, авжеж, нам це потрібно!". Але зараз, я б поставив собі це питання вдруге, тому що я чітко бачу, що більшості артистів, які виступають на цьогорічному нацвідборі конкурс не принесе нічого хорошого, але є артисти, які чітко потрапляють в цей конкурс. Серед них LAUD. Якщо б минулого року я міг перенестися у майбутнє і дізнатися, як відбувається цей конкурс, я б підійшов до MELOVIN і сказав: "Чувак, це твій конкурс", - говорить Галич.

Іншим сюрпризом на першому півфіналі став виступ переможця відбору від Чехії, Міколаса Йозефа. Він пішов "дорогою" колишнього переможця Євробачення, Олександра Рибака. Йозеф написав пісню після того, як його покинула дівчина.

"Всі хочуть на Євробачення. Це була одна з моїх мрій. Я написав сам пісню і вона про те, коли я був у депресії, сидів в кімнаті та сам грав на гітарі, після того, як мене кинула дівчина. І тому я написав веселу пісню. Трек про щось сумне, але з іншої точки зору. Навіть якщо щось погане трапляється у твоєму житті, будь веселим. Ти маєш всього одне життя, навіщо сумувати. Я ніколи не писав спеціально для Євробачення. Це моя одна з останніх пісень і я в ній впевнений. Я думаю головний секрет успіху не тільки в Євробаченні, а і в житті: ти маєш бути самим собою. Люди мають відчувати в тобі щось особливе", - говорить Йозеф.

;

Гурт The Erised вже знайомий європейській публіці. Колектив кілька років тому здійняв справжній фурор своїм треком Pray у Великій Британії. У першому півфіналі нацвідбору команда увійшла в трійку фіналістів.

"У нас вже протоптана доріжка і ми співпрацювали з британськими лейблами. Європейські слухачі знають про нас. Маємо багато прихильників за кордоном. Завдяки Євробаченню, думаємо, буде більше концертів в Україні. Пісню писали для конкурсу за місяць. Трек з соціальним підтекстом. Неважливо якого кольору шкіра чи орієнтація, головне вірити в себе, в свої сили. Дивлюсь Євробачення зі школи і тепер беру у ньому участь. З нами працює команда друзів. Ми співпрацювали з південно-корейським художником, який виставляється у Нью-Йорку, Xooang Choi. Випадково натрапив на нього в Інстаграмі, написали йому чи можна використати його картину. Йому сподобалася наша пісня і він погодився", - розповіли учасники гурту.

17 лютого відбудеться другий півфінал нацвідбору на "Євробачення-2018", організаторами і трансляторами якого є телеканали СТБ и UA:ПЕРШИЙ. У ньому з'являться: Ingret Kostenko, MELOVIN, JULINOZA, TAYANNA, KADNAY, Yurcash, Mountain Breeze, ILLARIA та DILEMMA.

Зараз ви читаєте новину «Страхи Pur:Pur та поради від O.Torvald: залаштунки першого півфіналу нацвідбору Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути