вівторок, 16 лютого 2010 17:35

Ксенія Собчак задала Медведєву питання про минуле

Ксенія Собчак задала Медведєву питання про минуле

Дочка колишнього мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака Ксенія узяла інтерв"ю у президента Росії Дмитра Медведєва. Уривки з бесіди Ксенії Собчак та Медведєва, який починав політичну кар"єру в команді петербурзького мера, опубліковані в 6 номері журналу "Вогник" від 15 лютого.

Інтерв"ю відбулося в рамках зйомок фільму "Через 10 років. Анатолій Собчак", знятого вдовою політика Людмилою Нарусовою та Олександром Габнісом. Основною темою бесіди сталі відносини Медведєва і Собчака. Приурочений до десятиріччя з дня смерті політика фільм 19 лютого покаже телеканал "Росія 1".

Під час інтерв"ю президент Росії відзначив, що Анатолій Собчак, не дивлячись на властиві йому риси романтика та ідеаліста, був украй тонким політиком і "однією з найвільніших людей", з якими йому коли-небудь доводилося зустрічатися.

Також Медведєв розповів про початок своєї політичної кар"єри. За його словами, Собчак відмітив майбутнього президента ще в той час, коли той навчався в аспірантурі Ленінградського державного університету. Пізніше, в 1990 році, Собчак, який займав тоді пост голови Ленради, подзвонив Медведєву і запропонував йому стати своїм помічником.

Окрім витягів з інтерв"ю Ксенії Собчак і Дмитра Медведєва у "Вогнику" опубліковані цитати з бесіди Людмили Нарусової та Володимира Путіна, який також на початку 1990-х років увійшов до команди Собчака.

За словами Путіна, спочатку він відмовився прийняти пропозицію тоді ще голови Ленради Анатолія Собчака, оскільки був співробітником КДБ і не хотів своєю присутністю в команді політика компрометувати його. На це Собчак, як відзначає Путін, вперше за час їхнього знайомства вжив нецензурну лексику і висловив свою зневагу до можливих наслідків такого призначення.

Анатолій Собчак з 1982 року був професором ЛДУ, де і познайомився з Медведєвим і Путіним. У 1990 році він спершу очолював Ленраду, а потім був обраний мером Санкт-Петербурга. Цей пост він займав до 1996 року і залишився першим і єдиним мером Петербургу - згодом ця посада була скасована, її місце зайняла посада губернатора.

20 лютого 2000 року Собчак помер в результаті гострої серцевої недостатності.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ксенія Собчак задала Медведєву питання про минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути