Ексклюзиви
четвер, 19 грудня 2019 14:53

Кейт Вінслет відмовилась працювати з оскароносним режисером
7

Цього дня 22 роки тому в США відбулася прем'єра "Титанік", одного з найуспішніших фільмів в історії кінематографа. Режисером стрічки, а також сценаристом, співпродюсером і співмонтажником став Джеймс Кемерон.

Кінострічка розповідає про двох молодих людей з різних соціальних верств, які випадково знайомляться на борту лайнера й закохуються. Драматичні події, а також характери персонажів розгортаються тлі подорожі від старого світу Європи до нового - Америки, перепливаючи північну Атлантику у 1912-му.

Кульмінацією історії стає зіткнення корабля з айсбергом, який проламує його нижче ватерлінії. Судно починає тонути.

У фільмі про загибель Титаніка головні ролі зіграли Кейт Вінслет та Леонардо ДіКапріо.

Дистриб'ютором фільму в Північній Америці була компанія Paramount Pictures, а в решті світу - 20th Century Fox. Бюджет становив рекордні для того часу $200 млн, при закладених $160 млн.

Початок прокату був не надто оптимістичний, але скоро ситуація змінилась кардинально. Титанік став найкасовішим фільмом за всю історію кінематографу, зібравши в прокаті в усьому світі понад $1,8 млрд. Цей рекорд тримав 12 років. Його не перевищив інший фільм Джеймса Керемона "Аватар" 2009-го.

"Титанік" отримав 14 номінацій на "Оскар". За всю історію премії таку ж кількість номінацій отримали всього два фільми "Все про Єву" 1950-го й "Ла-Ла-Ленд" 2016-го. Всього стрічка зібрала 11 статуеток від кіноакадемії, три з яких забрав Кемерон - за кращий фільм, як продюсер, за режисуру і за монтаж.

Актори залишилися без нагород. Кейт Вінслет отримала одну номінацію в категорії "краща жіноча роль", а Леонардо Ді Капріо навіть не запросили на церемонію вручення. Загалом фільм Титанік здобув 91 нагороду.

Кадри з фільму
Фото: Paramount Pictures
Кадри з фільму
Кадри з фільму
Кадри з фільму
Кадри з фільму

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доводять до сліз: показали найромантичніші моменти в історії кіно

Після спільної роботи над картиною, Кейт Вінслет заявила, що більше ніколи не працюватиме з Джеймсом Кемероном, виняток - дуже великий гонорар. На зйомках "Титаніка" актриса захворіла на пневмонію. Бо сцени, де її героїня шукає Джека на затонулому кораблі й пірнає у крижану воду Атлантичного океану - реальні. Режисер не міг допустити у кадрі пари від теплої води, а реакція Роуз мала бути правдоподібна.

Побудувати "Титанік" вийшло дешевше, ніж зняти фільм. Справжній "Титанік" будували в 1910-1912 роках й коштував $7,5 млн. (в перерахунку на ціни 1997-го - близько $150 млн).

Для зйомок сцен в машинному відсіку набрали каскадерів зростом не вище 1,5 м. Так створили ефект величезного приміщення відсіку.

Сцена, де Джек малює оголену Роуз - є першою спільною сценою акторів. За словами режисера, вони встигли порепетирувати один з одним, але на знімальному майданчику до цього не працювали разом ніколи. Тому ніяковість і переживання героїв, яку спостерігають глядачі були справжніми.

Сам малюнок належить Кемерону. Ескіз з оголеною героїнею Кейт Уінслет пішов з молотка в 2011 році за $16 тис.

У мережі з'явилось фото зі знімального майданчика фантастичного фільму "Аватар-2".

Режисер Джеймс Кемерон розмістив світлину в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Кейт Вінслет відмовилась працювати з оскароносним режисером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути