середа, 16 квітня 2008 18:16

Електровелосипед проїде на акумуляторах 40 кілометрів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Григорій Музиченко виймає вмонтований під сидінням акумулятор електровелосипеда TDR 49Z. Він витримує 500 перезарядок
Григорій Музиченко виймає вмонтований під сидінням акумулятор електровелосипеда TDR 49Z. Він витримує 500 перезарядок

На харківському заводі "Торнадо" складають електричні велосипеди. Їх представили на "Мотоекспо-2008", у виставковому центрі на столичному Броварському проспекті.

— Усі деталі, у тому числі безшумний електродвигун, — тайванського виробництва, — розповідає Григорій Музиченко, 48 років, керівник відділу заводу. — Одного заряду акумулятора вистачить на 30–40 кілометрів пробігу. Розганяється електровелосипед до 25 кілометрів за годину. Якщо зупинитеся на півдорозі — не біда. Крутите педалі, як у звичайному велосипеді, і їдете собі далі. Доберетеся до розетки — заправитесь.

Батарею у пластиковій коробці вставляють у гніздо під сидінням. Підживлюється від розетки через зарядний пристрій. Акумулятор надійний, витримає 500 перезарядок, запевняють заводчани. На нього "Торнадо" дає півроку гарантії, а на сам електровелосипед — рік.

Цей транспортний засіб тягне під гору пасажира або й двох, але їхня вага має бути не більш як 100 кг.

— Я вже бачив такий велосипед. Одного вечора їхав на ньому дідок. Не дирчить, шинами не шурхотить і педалі не крутить. Наче привид, — запевняє киянин Максим, 32 роки. — Хотів розпитати про машину, але він швидко промчав.

Новий засіб пересування коштує 2,8 тис. грн і дорожче, залежно від моделі. Поки що їх продають у мотовеломагазині "Старт", що в Лопанському пров. у Харкові. Також — у торговельному центрі "Магелан" на вул. Харківській у Сумах.

Харків"яни випускають і електричні мопеди. Вони розганяються до 30 км/год. Коштують від 3,8 тис. грн. Однієї зарядки акумулятора вистачить на 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Електровелосипед проїде на акумуляторах 40 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути