понеділок, 26 грудня 2011 12:41

Люди зараз хочуть вкладати хоч у щось, тому інвестують у житло - міністр ЖКГ

Люди зараз хочуть вкладати хоч у щось, тому інвестують у житло - міністр ЖКГ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ співпрацює з Національним банком України (НБУ) і урядом у сфері створення нових схем іпотечного кредитування.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

"Нацбанку ми запропонували схему, за якою вони зможуть виділяти кошти під 3% річних, і тоді з усіма платежами іпотека людині обійдеться максимум в 10%. Така схема вже запропонована і розглядається. Але розкривати деталі поки рано", - сказав він.

Очікування чергової хвилі кризи стимулює інвесторів вкласти "хоч у щось", тому за відсутністю альтернативи, люди вкладають у нерухомість, пояснив він.

"Сьогодні прогнозувати кризу на ринку житла я не можу. Але я розумію, які механізми ми повинні запропонувати, щоб допомогти державі і населенню. Це і молодіжне будівництво, і соціальне житло і рефінансування через Державну іпотечну установу", - додав Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяти кредит на житло зможуть лише 10% українців - експерт

За його словами, в середньому держава витрачає на будівництво 14%, але в цій галузі країна слабкий гравець, адже більшість будівництв зводяться із залученням виключно приватних інвестицій, але сьогодні певна частина побудованого житла стоїть нереалізованим.

"Так, вкладати населенню власні кошти в житло логічно, правильно, і дійсно необхідно. Але на сьогоднішній день в країні чітко спостерігається відсутність платоспроможного попиту на нерухомість. Тому основне завдання держави - його відродження, в тому числі створення умов для наповнення ринку дешевих кредитних ресурсом для розвитку іпотечного кредитування під доступні для населення відсотки", - зазначив Близнюк.

Зараз ви читаєте новину «Люди зараз хочуть вкладати хоч у щось, тому інвестують у житло - міністр ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути