вівторок, 11 червня 2013 16:31

Будівельники прогнозують, що падіння у галузі скоро завершиться
7

Представники будівельної галузі України очікують у ІІ кварталі 2013 року уповільнення темпів зменшення обсягів будівельно-монтажних робіт.

Про це свідчать результати опитування будівельників, опублікованого Державною службою статистики.

Утім, зазначає Держстат, сезонно згладжене значення цього показника не підтверджує зазначену тенденцію.

 

У ІІІ кварталі порівняно з ІІ кварталом 2013 року прогнозується збільшення обсягів будівельно-монтажних робіт.

Стабільність цінової політики на виконання будівельно-монтажних робіт прогнозують 80% респондентів, хоча 14% респондентів очікують зростання вартості робіт. У ІІІ кварталі очікується аналогічна тенденція.

Будівельники сподіваються на забезпеченість замовленнями на будівельні роботи у середньому на 5 місяців роботи, фінансуванням замовлених робіт - на 3 місяці, що є найбільшими значеннями за останні 5 років.

 

Водночас респонденти побоюються подальшого скорочення обсягів нових замовлень на будівельні роботи. У ІІІ кварталі порівняно з ІІ кварталом будівельники прогнозують збільшення обсягів нових замовлень на будівельні роботи.

 

Також прогнозується збільшення завантаженості виробничих потужностей, яка в середньому становить 56,5%, і уповільнення темпів зменшення кількості працівників. Прогноз на ІІІ квартал порівняно з ІІ кварталом передбачає позитивні зміни цього показника, 19% опитаних підприємств указали на збільшення кількості працівників.

 

Очікується підвищення впливу таких стримуючих будівельну діяльність факторів, як нестача замовлень на роботи, високий рівень податків, високі процентні ставки кредиту та одночасне зменшення впливу несприятливих погодних умов.

 

Респонденти прогнозують скорочення обсягів заборгованості з оплати за виконані будівельні роботи. Очікування на ІІІ квартал 2013 року порівняно з ІІ кварталом свідчать про подальше зменшення обсягів заборгованості з оплати за виконані будівельні роботи.

 

Крім того, будівельники прогнозують відсутність позитивних зрушень у фінансово-економічному стані будівельних підприємств. На ІІІ квартал порівняно з ІІ кварталом 2013 року прогнозується поліпшення фінансово-економічного стану, про що повідомили 34% респондентів.

 

Зараз ви читаєте новину «Будівельники прогнозують, що падіння у галузі скоро завершиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути