понеділок, 03 червня 2013 10:37

В Україні трохи подешевшала оренда житла

В Україні трохи подешевшала оренда житла
Ще в лютому середня вартість оренди малосімейки перевищувала середню зарплату в Київській та Одеській областях. Фото: houseby.ru

У період з лютого по травень у більшості областей України вартість довгострокової оренди квартир незначно скоротилася.

Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши пропозиції про оренду апартаментів.

Ще в лютому середня вартість оренди малосімейки перевищувала середню зарплату в Київській та Одеській областях. І тільки в трьох областях (Донецька, Луганська та Запорізька) різниця між середньою зарплатою і середньою ціною оренди однокімнатної квартири була більше 1 тис. грн. У травні ситуація істотно змінилася. Тепер більше 1 тис. грн залишається від зарплати знімають гостинку в 11 областях України. А в Запорізькій, Луганській та Кіровоградській областях оренда однокімнатної квартири стала коштувати менше половини середньої зарплати.

Тенденція того, що оренда житла стала доступнішою, пояснюється кількома чинниками. Зокрема, за даними Державної служби статистики, середня зарплата в Україні зросла з 3044 у лютому до 3233 грн у квітні. При цьому ціни на оренду стали нижчими.

Вартість оренди малосімейки перевищує середню зарплату тільки в Київській області, але і цей розрив скоротився. Якщо наприкінці зими різниця становила близько 800 грн, то зараз вона знизилася до 150 грн.

Подорожчали квартири на знімання тільки в Криму та Одеській області. Це пов'язано з початком курортного сезону. У травні ціни піднялися в середньому на 100 грн за однокімнатну квартиру в Криму і на 50 грн. в Одеській області, але вже з початком літа ціни в курортних містах істотно підвищаться.

Зараз ви читаєте новину «В Україні трохи подешевшала оренда житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути