Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2012 12:08

Жінкам за 40 не можна сідати на швидкі дієти

Жінкам за 40 не можна сідати на швидкі дієти

Щодня на вулицях ми бачимо жінок із зайвою вагою. Більшість із них старші за 40 років. Ожиріння у зрілому віці  - дуже поширене явище, бо з віком метаболізм уповільнюється, і жіноче тіло спалює набагато менше жиру, - каже столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко.

Ожиріння відбувається через втрату м'язової тканини, зміну гормонального фону. З віком м'язова тканина зменшується, разом з нею зменшується потреба у калоріях. Але поживних речовин жінка споживає не менше, а навіть більше. Приблизно кожні 10 років інтенсивність обміну речовин нижчає на 2-3%.

Мало хто у зрілому віці ретельно рахує калорії. Тому жінки шукають спосіб прискорити обмін речовин, щоб компенсувати втрату м'язів.

Жінкам за 40 не треба піддаватися швидким дієтам. Вони принесуть лише тимчасовий результат. Зайві кілограми повернуться знову.

Вибирайте довготривалі програми здорового харчування. Вживайте овочі та фрукти не два тижні, а ввесь час. Відмовтесь від смаженого, по можливості замініть м'ясо вареною рибою. Обмеження у калоріях дозволить не лише бути стрункішою, а й покращить загальний стан організму, продовжить життя.

Спробуйте покращити обмін речовин природними методами. Пийте більше зеленого чаю. Він прискорює метаболізм і допомагає позбутися жиру на животі. Уведіть у раціон велику кількість білку. Він допомагає підтримувати обмін речовин на оптимальному рівні. Крім птиці та риби, у раціоні постійно мають бути молочні продукти, соєвий сир, бобові і яйця.

Укріплюйте ваші м'язи. Вагове навантаження триматиме м'язи у тонусі. Ви побачите, як вага знижуватиметься. Нарощування м'язової маси корисне для кісток, а також для збільшення життєвої енергії в цілому. Сильне та гнучке тіло завжди виглядає молодше.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам за 40 не можна сідати на швидкі дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути