неділя, 06 травня 2012 12:26

Запах з рота можна побороти тонізуванням шлунку та відваром з аїру

Запах з рота можна побороти тонізуванням шлунку та відваром з аїру
Вживайте більше овочів та фруктів ФОТО: yak-prosto.com

"Не розумію людей, котрі з запахом з рота борються бальзамами для полоскання. – каже столичний стоматолог Марина Білик з національної медичної академії імені Шупика. – Такі бальзами добре використовувати після чищення зубів, після прийому їжі, аби освіжити порожнину рота, інколи його застосовують курці або щоб приховати запах алкоголю".

Стоматолог пояснює: запах з рота – це проблема або шлунку або ротової порожнини.

"Найперше треба відвідати стоматолога. – каже Марина. – Фахівець визначить стан ясен, чи немає запалення, в якому стані зуби. Якщо ротова порожнина в порядку – потрібно йти до гастроентеролога. Тоді можна усунути причину неприємного запаху, а не боротися з наслідками".

43-річна Киянка Ганна Безклепченко радить, як тонізувати шлунок та порожнину рота. Пояснює, що два роки мучилася запахом з рота, хворіла на гастрит та підвищену кислотність.

Лікарі радили сісти на дієту аби розвантажити шлунок.

"Аби нормалізувати всі процеси у шлунку – треба їсти більше овочів та фруктів. Обов'язково зелень та щодня вживати пшоняну кашу. – розказує жінка. – Двічі на день полоскала рот відваром кореневища аїру, його ж потрібно і пити. Відварювала по 2 столових ложки на літр кип'ятку. Протягом дня потрібно випити пів склянки такого відвару. Запах з рота зник за місяць".

 

Зараз ви читаєте новину «Запах з рота можна побороти тонізуванням шлунку та відваром з аїру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути