пʼятниця, 13 квітня 2012 07:30

Кредит для зубних протезів беруть на півроку

— Коронки мені треба було поставити на вісім зубів. Ще й полікувати перед тим. Лікар порахував мені по 500 гривень за коронку, ще й тисячу за лікування. Звідки мені стільки взяти? — розповідає жителька столичної Солом'янки Тетяна Снісарчук, 56 років. — Моя знайома недавно теж робила собі зуби. То вона знайшла поліклініку, де погодилися на поетапну оплату. І мені порадила шукати таких.

Біля станції метро Печерська Тетяна Володимирівна натрапила на рекламу стоматологічної клініки "Хелсі дент" — лікування у кредит.

— Там пояснили, що відкриють мені внутрішній рахунок. Кредит можна оформити на будь-який строк. Найчастіше люди виплачують за півроку. Адміністраторка записала мої паспортні дані, місце роботи та номер домашнього телефону. Зарплатою не цікавилися. Після першого візиту до лікаря я заплатила тисячу гривень. Решту, 4 тисячі гривень, мала виплатити за три місяці. За кредит нарахували ще 250 гривень.

Позики на послуги стоматолога дають і фінустанови. "А-банк", "Банк регіонального розвитку", "Терра банк", "Приватбанк" видають до 25 тис. грн на строк до трьох років.

— Для позики треба принести з клініки попередній рахунок із переліком витрат та сумою за лікування, — пояснює працівник кредитного відділу "Приватбанку" на столичній Куренівці Андрій Усенко, 30 років. — Банк визначає, яку суму і коли треба видати. Витратити гроші на щось інше, а не на зуби, не вийде.

Пацієнт має принести в банк довідку про доходи, паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про шлюб і трудову книжку. Остання підтверджує, що клієнт працює офіційно.

— У банках зависокі відсотки, до 70 річних. Кредит дадуть при зарплаті не менш як 2 тисячі гривень на місяць, — продовжує Тетяна Снісарчук.

Вона протезує зуби на виплат. Домовилася у стоматологічній клініці.

Вінничанка 62-річна Антоніна Маслова недавно ставила зубний міст. Усієї суми не мала. Їй теж запропонували лікуватися на виплат. 500 грн віддала одразу. Потім носила в клініку по стільки ж упродовж трьох місяців. Як заплатила всю суму, їй установили протез.

— Я переживала, щоб не обдурили. Їхній головний лікар сказав: "Мені ім'я дорожче за ваші 2 тисячі". Пояснив, що кожен раз даватимуть мені розписку, що отримали від мене гроші, — розповідає Антоніна Маслова. — Останніх 500 гривень я вже занесла, маючи зуби. Мені б ще так слуховий апарат поставити. Бо на праве вухо погано чую.

Постійним партнерам стоматологічні клініки часто пропонують безвідсоткові кредити.  Довідку про доходи не вимагають. Якщо рахунок за лікування виходить великий, пацієнтам пропонують бонуси — знижки на наступні відвідини стоматолога.

Зараз ви читаєте новину «Кредит для зубних протезів беруть на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути