Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 12:26

Валяні сумки роблять із орнаментом українських хусток
13

Фото: Фото: Світлана Корженко

Киянка Тетяна Гришаєва 10 років валяє жіночі сумочки із вовни. Минулими вихідними свої роботи вона показувала на виставці "Хенд Мейд" у столичному виставковому центрі на Лівобережній.

"Мені завжди подобалося валяти із вовни. Спочатку робила з цього матеріалу декоративні квіти, потім почала виготовляти гаманці, а тепер роблю сумки. Для виготовлення сумочок використовую лише натуральну вовну. Декорую їх  шовком, віскозою, льоном, бісером і камінням Сваровські", - розповіла майстриня.

"Майже все для виготовлення сумок купую за кордоном, бо в Україні важко знайти якісну фурнітуру. Ручки для однієї із сумочок чекала три місяці. Мені привезли їх з Китаю. Ескізи малюю рідко. Дуже часто починаю робити одне, а виходить зовсім інше. Задаю лише тон і розмір", - додала Тетяна Гришаєва.

На виставку жінка привезла близько 30 сумочок яскравих кольорів: червоних, жовтих, синіх, зелених і фіолетових. Кілька моделей оздоблені візерунками українських хусток.

"Такі сумочки купують переважно молоді жінки, які люблять вирізнятися у натовпі і виглядати по-особливому. Такі вироби можна носити не лише на роботу, але і на вихід. Їх сміливо можна взяти на побачення, для походу в кіно чи театр. Даю гарантію, що на вас всі звертатимуть увагу, бо такої сумки більше ні в кого не буде."

Сумочки з орнаментами з українських хусток найкраще комбінувати з вишиванками чи з одягом в народному стилі. Вони також прекрасно доповнять діловим костюм і стануть чудовим аксесуаром.

На кожен день пропоную сумочку "Королівські будні". Вона великого розміру — саме для буднів, а виконана із шовку  - як для королеви. До неї можна сміливо одягти діловий костюм або джинси і футболку", - порадила Тетяна Гришаєва.

"Ціни на мої сумки починаються від 600 гривень. Найдорожча коштує півтори тисячі. Їх продають в багатьох столичних магазинах. Недавно почали брати і в Москву. Там вони гарно розходяться, хоч ціни вищі на 50 відсотків від київських", - додала майстриня.

 

Зараз ви читаєте новину «Валяні сумки роблять із орнаментом українських хусток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути